Uusimmat

Miksi House of the Dragonissa hypittiin ajassa eteenpäin? Näin George R.R. Martin perusteli asiaa

Kuva: © HBO

14.10.2022 17:00 Muropaketin toimitus

Game of Thrones -sarja House of the Dragonin ensimmäinen kausi tulee päätökseensä HBO Maxilla parin viikon päästä.

House of the Dragon -sarjassa on nähty jo parikin isompaa aikahyppyä eteenpäin, joiden myötä keskeisten roolien esittäjiä on vaihdettu vanhempiin. Game of Thronesin isänä tunnettu George R.R. Martin otti myös asiaan kantaa blogissaan tällä viikolla.

Hänen mielestään sarjan showrunnerina toimiva Ryan J. Condal on hanskannut asian hyvin, vaikkakin hän kertoo rakastavansa hahmoja niin paljon, että olisi mielellään nähnyt heitä enemmänkin.

Martinin mukaan sarjojen tuotantokaudet ovat lyhentyneet viime aikoina, minkä vuoksi tarinaakin joudutaan tiivistämään.

“Kun olin lapsi, sarjoissa oli 39 jaksoa kaudessa. Kun käsikirjoitin The Beauty and the Beast -sarjaa, niitä oli enää 22. Sitten ne jatkoivat vähenemistään. Sopranosissa oli 13 jaksoa kaudessa, ja vain pari vuotta myöhemmin Game of Thronesissa oli vain 10 jaksoa”, Martin kommentoi.

“Jos House of the Dragonissa olisi 13 jaksoa kaudella, ehkäpä olisimme voineet näyttää niitä asioita, joiden yli jouduimme hyppäämään. Tosin silloin olisi ollut riskinä se, että katsojat olisivat alkaneet valittaa, että sarja on liian “hidas” ja “ettei siinä tapahdu mitään”. Olen kuitenkin innoissani, että olemme saaneet kymmenen jaksoa per kausi kertoaksemme tarinamme (Mahtisormuksillahan on vain kahdeksan)”, hän jatkaa.

LUE MYÖS: Arvostelu | House of the Dragon on paikoin jopa alkuperäistä Game of Thronesia parempi tv-sarja