Miksi Predatoria ei mainita uuden Predator-elokuvan nimessä? Näin Prey-ohjaaja selitti asian

11.08.2022 19:01 Muropaketin toimitus

Dan Trachtenbergin ohjaama Predator-esiosa Prey on nyt katsottavissa Disney+:ssa.

Predator-elokuvien esiosana tunnettu Prey julkaistiin viime viikolla Hulussa ja Disney+:ssa ja siitä tuli heti valtaisa hitti. Huolimatta siitä, että Prey on osa Predator-elokuvasarjaa, se seisoo myös itsenäisenä elokuvana omilla jaloillaan. Menestys povaa kuitenkin jatko-osaa.

Scifi & Fantasy Gazzetten haastattelussa Preyn ohjannut Dan Trachtenberg kertoo, miksi Prey on nimeltään pelkkä Prey, eikä sen nimessä ole mainittuna Predatoria.

“Prey oli minun alkuperäinen ideani pitchatessani elokuvaa. He tekivät tuolloin Shane Blackin Predator-elokuvaa, jonka oletin olevan elokuvasarjan tai trilogian aloituselokuva. Joten ajattelin, että ainoa keino saada hyväksyntä tällaiselle erilaiselle Predator-elokuvalle, oli ehdottaa sitä samaan tyyliin kuin mitä Rogue One tai Solo olivat Star Warsille”, Trachtenberg kertoo.

“Joten Prey tulisi olemaan tämä eri juttu, ja sen nimi jo vihjaakin, että se on tietynlainen peili pääelokuvasarjalle… Kaikki kuitenkin rakastuivat Preyhin, ja mielestäni se toimii niin hyvin, koska sillä on täsmälleen samanlainen tuplamerkitys kuin Predatorillakin.”

LUE MYÖS: Arvostelu | Prey on paras Predator-elokuva pitkään aikaan