”Miksi Yle näyttää tällaista toimintap-skaa?” voi joku kuvitella maanantai-illan elokuvasta – mutta kyseessä on itse asiassa oikein pätevä leffa

30.03.2020 09:26 | Muropaketin toimitus

Liam Neesonin tähdittämä Non-Stop nähdään tänään Yle TV2:lla kello 21.00 alkaen.

Vuonna 2014 valmistuneessa Non-Stop-toimintajännärissä rikolliset kiristävät lunnaita uhkaamalla New Yorkista Lontooseen matkaavan lentokoneen matkustajia ja lennolla oleva poliisi yrittää voittaa vaarallisen kissa ja hiiri -leikin Atlantin yllä.

Liam Neeson, Julianne Moore, Scoot McNairy ja Michelle Dockery esittävät keskeisiä rooleja Jaume Collet-Serran ohjaamassa elokuvassa.

Taken-tähti Liam Neeson on tehnyt viimeisen 10 vuoden aikana niin paljon toimintatrillereitä, että Non-Stop on vaarallisen helppo niputtaa yhdentekeväksi tusinapätkäksi muiden jatkoksi. Elokuvalla on kuitenkin myös ansionsa, kuten Internet Movie Databasea ja Rotten Tomatoesia seuraamalla voi oppia:

IMDb:ssa Non-Stopin arvosana on keskivertoa parempi 6,9/10. RT:ssa 61 % kriitikoista ja 63 % yleisöstä on pitänyt näkemästään.

Ei Non-Stop siis mikään klassikko ole, ei edes genrensä kulmakivi, mutta kyllä sen parissa yksi maanantai-ilta kuluu tuskitta.