Millaisia muistoja sinulla on videovuokraamoista? Kokoamme yhteen lukijoiden kokemuksia katoavasta elokuvailmiöstä

13.10.2021 11:47 | Muropaketin toimitus

Oletko aikoinaan asioinut Makuunissa, Filmtownissa tai jossain muussa videovuokraamossa? Tai oletko kenties ollut itse töissä tiskin takana? Hienoa, meillä on sinulle asiaa.

Videovuokraamot alkavat olla yhä harvinaisempi näky, ja harvat jäljellä olevat liikkeetkin muistuttavat nykyään enemmän Jalin suklaatehdasta kuin takavuosien elokuvakeitaita. Pala leffahistoriaa on hiipumassa hitaasti pois suoratoistopalveluiden suosion kasvaessa alati enemmän.

Mutta millaista videovuokraamoissa asioiminen ja työskentely oikein oli?

Alta löytyvän lomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimitus[ät]muropaketti.com voit kertoa omat kokemuksesi ja osallistua Muropaketin tekemiseen. Erityisen kiinnostuneita olemme kuulemaan kertomuksia videovuokraamoiden työntekijöiltä. Myös Muropaketin toimituksesta löytyy väkeä, joka on iskenyt aikoinaan videokasetteja ja dvd-levyjä koteloihin, ja muistelemme vielä vuosia myöhemminkin kauhulla viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa sisään tulvivia ihmismassoja…

Koostamme saamistamme vastauksista Muropakettiin artikkelin loka-marraskuun aikana. Vastata voit joko pelkällä etunimelläsi tai nimimerkillä, ja kaikenmittaiset kirjoitukset otetaan ilolla vastaan. Suurkiitos avustasi!