Missasitko Peter Jacksonin parhaan elokuvan sitten Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluun? Joulukuussa sen voi katsoa Suomessa myös kotioloissa

23.08.2019 08:29 | Muropaketin toimitus

Peter Jacksonin ylistetty dokumenttielokuva They Shall Not Grow Old ei kauaa Suomen elokuvateattereissa viihtynyt, ja keräsikin vain kourallisen katsojia. Se on sääli, sillä kyseessä on leikiten ohjaajan paras elokuva sitten vuoden 2003 Kuninkaan paluun.

Muropaketin arviossa They Shall Not Grow Oldia kehuttiin seuraavin sanankääntein:

”They Shall Not Grow Old tuo nähtäväksi historiallisia tapahtumia, mitä tällaisessa muodossa ei ole koskaan ennen nähty. Dokumentin myötä Jackson ja hänen tiiminsä tekevät todellisen kulttuuriteon tarjoamalla katsojille materiaalia, mikä muuten olisi vain piilossa museon arkistoissa. Elokuva varmasti innostaa esimerkillään kunnostamaan myös muista historian tapahtumista kuvattuja materiaaleja uuteen uskoon.”

Tähti ropisi täydet 4,5 viidestä.

Lue koko arvio täältä:

They Shall Not Grow Old on Peter Jacksonilta upea kulttuuriteko ja lähes viiden tähden sotadokumentti

Vaikuttavan elokuvan missanneet voivat ottaa Peter Jacksonin teoksen haltuun joulukuussa, sillä They Shall Not Grow Old julkaistaan Suomessa 2.12.2019 sekä Blu-raylla että dvd:nä. Mikäli suomenkielistä tekstitystä ei koe välttämättömyydeksi, voi leffan hankkia itselleen jo nyt esimerkiksi britti-Amazonin kautta.

Suomalaisjulkaisujen bonusmateriaaleista ei vielä ole tietoa, mutta jenkkiversion Blu-ray sisältää Peter Jacksonin puolen tunnin mittaisen esitelmän elokuvan teosta.