Mitä Finnkinolla meneillään? Toimitusjohtaja sai potkut kuukausi sitten, mutta asiasta vaiettiin

18.10.2019 19:56 | Muropaketin toimitus

Suomen johtava elokuvateatteriketju Finnkino on erikoisessa tilanteessa: yhtiöllä ei tällä hetkellä ole ollenkaan toimitusjohtajaa.

Helsingin Sanomien tänään julkaiseman uutisen mukaan Finnkinon palveluksessa vuonna 2014 aloittanut toimitusjohtaja Veronica Lindholm on saanut potkut. Toimitusjohtajan lähtö tapahtui ”kaikessa hiljaisuudessa” jo syyskuun alussa, eikä Finnkinolla ole HS:n tietojen mukaan sen jälkeen ollut toimitusjohtajaa Suomessa.

Finnkinon omistaa maailman suurin elokuvateatteriyhtiö AMC, jonka Euroopan toiminnot kulkevat Odeon Cinemas Group -yhtiössä. Odeonin toiminnot Euroopassa on supistettu hiljattain viidestä kolmeen. Uudelleenjärjestelyjen jälkeen Finnkino kuuluu Pohjois-Euroopan yksikköön Norjan Odeonin, Ruotsin Filmstadenin ja Baltian maissa toimivan Forum Cinemasin kanssa.

Finnkinon tilanne ei ole sikäli ainutlaatuinen, että toimitusjohtajia on erotettu myös muista kansallisista elokuvateatteriyhtiöstä.

Mikä tilanteessa sitten ylittää uutiskynnyksen niin, että Helsingin Sanomatkin on tarttunut aiheeseen?

Siihen vastaa HS itse:

”Erikoisinta organisaatiomuutoksessa on, että julkisuuteen ja yleisölle muutoksista ei ole varsinaisesti tiedotettu. Organisaatiouudistuksesta ei mainita mitään AMC:n tai Odeonin verkkosivuilla.”

Tällä tietoa Finnkino jatkaa uudelleenjärjestelyistä huolimatta tutuilla nimillä, eikä kuluttajille eli elokuvien ystäville ole luvassa dramaattisia muutoksia totuttuun. Ainakaan tällä tietoa.