UUSIMMAT

”Mitä helvettiä se oli olevinaan?”: Donald Trump haukkui Oscar-palkitun elokuvan näkemättä sitä – ja sai sitten nopeasti nenilleen

21.02.2020 08:54 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain istuvalla presidentillä tuntuu olevan mielipide valmiina joka asiaan.

Bong Joon-Hon ohjaama Parasite voitti viime viikolla neljä Oscaria. Luokkaeroista kertova satiiri palkittiin muun muassa vuoden parhaana elokuvana, mikä oli historiallista. Koskaan ennen ei vieraskielinen elokuva ole kyseistä palkintoa saanut.

Torstaina kannattajilleen puhuneen presidentti Donald Trumpin mukaan Parasitelle ei todellakaan olisi pitänyt parhaan elokuvan Oscaria ojentaa. Ei sillä, ettäkö elokuva olisi huono – Trump ei ole edes nähnyt sitä – vaan koska Parasite on eteläkorealaista tuotantoa.

”Näittekö miten huono Oscar-gaala oli tänä vuonna? ’Ja palkinto menee… elokuvalle Etelä-Koreasta’. Mitä helvettiä se oli olevinaan? Meillä on jo ihan tarpeeksi ongelmia Etelä-Korean kanssa, ja sitten sille annetaan vielä parhaan elokuvan Oscar”, Trump päivitteli CNN:n mukaan.

Pisteeksi i:n päälle presidentti kaipaili takaisin Tuulen viemää -klassikon kaltaisia elokuvia.

Parasiten yhdyvaltalainen levittäjä on jo kuittaillut Donald Trumpille takaisin: ei ole kuulemma mikään ihme, ettei presidentti elokuvasta pidä, koska hän ei osaa edes lukea (elokuvan tekstitystä).

Parasite pyörii parhaillaan Suomen elokuvateattereissa. Blu-raylla se julkaistaan alkukesästä.

Arvostelu: Kuuden Oscarin ehdokas Parasite on viiden tähden elokuva, vaikka on sen ohjaaja parempaakin tehnyt

Muropaketin uusimmat