Uusimmat

Mitä jos Chadwick Boseman ei olisikaan kuollut? Tällaista elokuvaa Black Panther 2:sta alunperin suunniteltiin

21 Bridges on aivan eri sarjan elokuva kuin Black Panther (2018) © Marvel

04.01.2023 07:00 Muropaketin toimitus

Black Panther -ohjaaja Ryan Coogler paljasti, millainen Black Panther: Wakanda Foreverista piti alun perin tulla.

Chadwick Bosemanin ennenaikainen kuolema pisti Black Panther -jatko-osan täysin uusiksi, minkä vuoksi Black Panther: Wakanda Forever tuntuukin hieman kuin jatko-osalta väärälle elokuvalle.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Ryan Coogler on ensimmäistä kertaa avautunut siitä, millaista Black Panther 2 -elokuvaa hän alun perin suunnitteli ennen Bosemanin kuolemaa. The New York Timesin haastattelussa Coogler kertoo, että elokuvan oli määrä jatkaa Avengers: Endgamen tapahtumista ja keskittyä T’Challan ja hänen poikansa suhteeseen Thanosin aiheuttaman viiden vuoden poissaolon jälkeen.

“Sen oli tarkoitus olla isä-poika -tarina isän näkökulmasta, koska ensimmäinen elokuva oli isä-poika -tarina poikien näkökulmasta. Käsikirjoituksessa T’Challa oli isä, joka oli joutunut olemaan viisi vuotta poissa poikansa elämästä”, Coogler kertoo.

Hän kertoo suunnitelleensa elokuvan alun animaatioksi, missä Lupita Nyong’on esittämä Nakia ja Toussaint-poika puhuvat T’Challasta, eikä Toussaint tiedä vielä isänsä olevan Black Panther.

“Sen jälkeen oli tarkoitus leikata todellisuuteen ja siihen yöhön, jolloin kaikki tulevat takaisin blipin jälkeen ja T’Challa tapaa poikansa ensimmäistä kertaa. Sen jälkeen olisi siirrytty kolme vuotta eteenpäin, jolloin hän toimii pojan toisena huoltajana ja tarina olisi vienyt kesään, mitä isä ja poika viettävät yhdessä… Mutta sitten jotain tapahtuu ja T’Challan pitää lähteä pelastamaan maailmaa poikansa mukanaan. Siitä elokuva olisi kertonut.”

Tuo “jokin” olisi tuolloinkin ollut Namor, joka nähtiin mukana myös Wakanda Foreverissa. Tällä kertaa Namor kuitenkin sai vastaansa uuden Black Pantherin eli Letitia Wrightin esittämän Shurin.

LUE MYÖS: Arvostelu | Black Panther: Wakanda Forever on jatko-osa elokuvalle, jota ei ikinä tehty