Mitä Lost-tv-sarjan lopussa oikein tapahtui? Hämmentävä finaali sai yllättävän selityksen Katen näyttelijältä

06.09.2018 06:22 | Muropaketin toimitus

Lost-sarjan tähti on selittänyt Dragon Con -messuilla suositun Lost-sarjansa loppuhuipennuksen.

Vuosina 2004-2010 pyörinyt Lost tarjosi kuuden kauden ajan huomattavan määrän mysteereitä, mutta vain vähän varsinaisia vastauksia. Kun sarja sitten tuli vihdoin päätökseensä, odottivat fanit finaalijaksolta todella paljon.

Tyhjentäviä vastauksia ei kuitenkaan tullut, ja niinpä monelle jäi Lostista paha maku suuhun.

Nyt Katea näytellyt Evangeline Lilly on kertonut oman tulkintansa Lostin finaalista, uutisoi Bleeding Cool.

Lillyn mukaan Lostin loppu ei pyrkinyt tarjoamaan faneille sitä, mitä he odottivat, sillä se ei olisi ollut mitenkään edes mahdollista. Kysyessään Dragon Conin yleisöltä, kuinka moni piti Lostin finaalijaksosta, noin puolet osoitti suosiotaan. Tämän jälkeen näyttelijä aloitti polveilevan analyysinsa siitä, mitä sarjan lopettaminen oikein tarkoitti.

”Te, jotka ette pitäneet Lostin lopetuksesta, piditte sarjastamme koska se tarjosi jokaisen viikon lopuksi mahdottoman ja ahdistavankin mysteerin. Mietitte sitten todella vaikeita kysymyksiä vesiautomaattien luona tai päivällispöydässä. Yleensä Lost herätti filosofisia kysymyksiä. Joskus kysymykset koskivat Jumalaa tai uskontoa ja todellisuutta tai sitä mitä on olla ihminen. Viimeisen jakson kohdalla sitten istuitte ja odotitte hengitystä pidätellen viimeinkin kaikkia vastauksia. No, niin uskonnot tekevät. Jos haluatte vastauksen elämän suureen kysymykseen, menette kirkkoon tai Jumalan luo etsimään sitä. Taide sen sijaan… Sen tehtävä on joka kerta kääntää kysymys takaisin kysyjään, ja pistää katsomaan tarkemmin sitä mitä näet, kuuntelemaan mitä kuulet, tuntemaan se ja sitten katsomaan peiliin ja selvittämään, mitä kaikki merkitsee sinulle itsellesi. Niinpä ei ole vain yhtä tulkintaa Lostin viimeisestä jaksosta. Sarjalla on yhtä monta oikeaa loppua kuin mitä on katsojiakin. Lostin lopetus on vain heijastus siitä, mikä itse olet, ja se on perimmäinen kysymys sinulle itsellesi, ei lopullinen vastaus, joka ojennetaan”.

Että näin!

Evangeline Lillyn vastaus tuskin lopettaa jupinaa Lostin ”laiskasta lopusta”, mutta ainakin se antaa syyn miettiä, oliko finaali todellakin niin kehno kuin kovimmat kriitikot ovat väittäneet – ja olisiko Lostilla edes voinut olla loppua, joka olisi palvellut kaikkia katsojia?

Muropaketin uusimmat