UUSIMMAT

“Mitä v-ttua sinä juuri teit?” – James Cameron tajusi mokanneensa Oscar-gaalassa heti lavalta lähdettyään

13.03.2023 14:17 Muropaketin toimitus

Titanic-ohjaaja James Cameron muisteli Oscareiden alla surullisenkuuluisaa hehkutustaan vuoden 1998 gaalassa.

”Olen maailman kuningas!” huusi James Cameron voitostaan ilahtuneena, kun hänen ohjaamansa jättielokuva Titanic putsasi pöydän palkinnoista 25 vuotta sitten. Titanic voitti yhteensä 11 kategoriassa, ja Cameron itse pokkasi parhaan ohjaajan pystin.

Vaikka ohjaajan tarkoituksensa ei ollut korostaa omaa paremmuuttaan suhteessa muihin, tulkitsi moni puheet maailman kuninkuudesta itseriittoiseksi pröystäilyksi. Aika pian lavalta astuttuaan Cameron tajusi itsekin, ettei Titanic-repliikin siteeraaminen ehkä ollut hänen paras ideansa.

”Tajusin sen kun siirryin backstagelle ja Warren Beattyn ilme sanoi ’mitä vittua sinä menit juuri tekemään?’. Hän katsoi minua tyyliin ’senkin onneton hölmö, mitä vittua sinä juuri teit?’. Ihmettelin siihen sitten, etteikö se ollutkaan siistiä”, Cameron kertasi The Hollywood Reporterin tuoreessa artikkelissa, jonka voi lukea täältä:

An Oral History of the Epic ‘Titanic’ Oscars at 25

Titanic piipahti 10 vuoden tauon jälkeen valkokankailla päättyvänä talvena elokuvan 25-vuotisjuhlan kunniaksi. Tällä hetkellä maailman neljänneksi menestyneimmän elokuvan voi katsoa suoratoistona Disney+:sta.

Viime yön Oscar-gaala ei muodostunut James Cameronille yhtä voitokkaaksi kuin vuonna 1998: Avatarin jatko-osa voitti vain yhden pystin.