Uusimmat

Miten käy 300 000 natsien armoilla olevan sotilaan? Tänään tv:ssä Oppenheimer-ohjaajan kehuttu sotaelokuva

Kuva: © 2017 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

28.09.2023 10:06 Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin vuoden 2017 sotaelokuva Dunkirk esitetään tänään Kutosella.

Toukokuussa 1940 saksan sotakoneisto oli ajanut britit ja ranskalaiset Kanaalin rannalle Dunkirkiin.

Ranta ei tarjoa suojaa eikä armoa. Vihollinen pommittaa joukkoja, ja toivo yli 300 000 miehen evakuoinnista on pieni, kun laiva toisensa jälkeen uppoaa ja vihollinen lähestyy päivä päivältä. Maassa nuoret sotilaat pitävät toivoa yllä kun taas ilmassa Spitfire-koneissa pilotit yrittävät parhaansa mukaan tuoda suojaa. Meren halki matkaavat siviilit evakuoimaan sotilaita ennennäkemättömässä operaatiossa.

Dunkirkin evakuointi oli toisen maailmansodan alkuvaiheen merkittäviä tapahtumia, joka vaikutti koko sodan kulkuun.

Oppenheimerista tuttu ohjaaja Christopher Nolan lomittaa kolme eri aikatasolla kulkevaa tarinaa, jotka risteävät lopussa. Eloonjäämiskamppailua tarkastellaan niin rannalta evakuoitavien rivisotilaiden, pelastusaluksen miehistön kuin hävittäjälentäjien tarinoiden kautta.

Keskeisimpiä näyttelijöitä Dunkirkissä edustavat Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles, Aneurin Barnard, James D’Arcy, Barry Keoghan, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Mark Rylance ja Tom Hardy.

Dunkirk alkaa Kutosella kello 21.00. Jos ajankohta on kehno, voi elokuvan katsoa suoratoistona Prime Videosta, HBO Maxista ja Elisa Viihde Viaplaysta.