Mopo karkasi Sony-studion käsistä: Tekeillä kahdeksan Spider-Man-leffaa ilman Spider-Mania – Silkille, Black Catille ja Kravenille omat elokuvat

10.08.2018 09:22 Muropaketin toimitus

Hollywoodissa on tekeillä iso joukko Hämähäkkimies-elokuvia, tosin useimmat niistä joutuvat pärjäämään ilman Hämähäkkimiestä.

Sony Pictures onnistui muutama vuosi sitten sotkemaan Spider-Man-elokuvasarjansa niin pahasti, että studio päätti lopulta tarttua Marvel Studiosin tarjoukseen ja lainata Hämähäkkimiestä Marvel Cinematic Universen puolelle. Veto oli ymmärrettävä ja Spider-Man: Homecomingin menestyksen valossa kannattava. Nyt Sony haluaa kuitenkin kehittää ilman Marvelin apua myös oman supersankariuniversuminsa, joka kansoitetaan Spider-Man-sarjakuvista tutuilla sivuhahmoilla.

Venom saa ensi-iltansa lokakuun 5. päivä. Jos Hämähäkkimiehen verivihollisen omasta elokuvasta tulee menestys, aikoo Sony Pictures saatella valkokankaalle koko joukon Spider-Manin liittolaisia ja vastustajia omissa sooloelokuvissaan. Katsojia voi tosin hämmentää se, ettei Hämis itse ole Venomissa mukana, eikä tule todennäköisesti olemaan studion muissakaan niin sanotuissa spin-off-elokuvissa.

Variety-lehden mukaan Sony oli aikeissa tehdä Venomin jälkeen elokuvan Silver Sablesta ja Black Catista. Nyt nimellä Silver & Black kulkenut elokuva on kuitenkin peruttu, sillä Sony aikoo antaa omat elokuvansa molemmille naishahmoille.

Kuulostaako oudolta? Tämä kuitenkin on vasta alkua.

Hopeasapelin ja Mustan kissan lisäksi omia elokuvia puuhataan myös Morbius-vampyyrille, Kraven the Hunterille, vaihtoehtoiselle Hämähäkkinaiselle Silkille sekä jopa vähemmän tunnetuille Jackpotille ja Nightwatchille. Nähtäväksi jää, miten moni Sonyn suunnitelmista toteutuu. Toistaiseksi studio ei ole antanut yhdellekään Spider-Manin oheiselokuvalle ensi-iltaa. Asia kuitenkin muuttuu sitten, kun Venomin menestys selviää lokakuun aikana.

Ennakkotietojen mukaan Sony haluaa pitää oven auki Silkin ja Kravenin kaltaisten hahmojen ja Spider-Manin kohtaamiselle. Elokuvia siis tehdään sillä silmällä, että ne istuvat osaksi Marvel Cinematic Universea, mutta samalla niiden pitää toimia itsenäisinä kokonaisuuksinaan – ja linkittyä siinä sivussa jollain tavoin muihin spin-off-elokuviin, koska jaettu universumi on The Avengersin jälkeen lähtökohta kaikissa supersankarielokuvissa.

Nyt Sony kutsuu omaa Spider-Man-maailmaansa ”Sony’s Universe of Marvel Charactersiksi” eli SUMC:iksi.

Tom Hollandin esittämä Spider-Man palaa valkokankaalle ensi keväänä Avengers: Infinity Warin jatko-osassa. Sitä seuraa heinäkuussa uusi soololeffa Spider-Man: Far From Home. Lisäksi joulukuussa on luvassa animaatioseikkailu Spider-Man: Into the Spider-Verse, jossa seikkailevat ”perus-Hämiksen” lisäksi mm. Ultimate Spider-Man ja Spider-Gwen.