UUSIMMAT

Muistatko American Beauty -elokuvan viettelevän julisteen? Käsi kuului Hollywood-tähdelle, joka ei ollut mukana koko elokuvassa

18.05.2021 12:58 Muropaketin toimitus

American Beauty

Vuonna 2000 Suomen ensi-iltansa saaneen American Beautyn julisteessa nuoren naisen käsi piteli ruusua paljaalla vatsalla. Moni varmasti kuvitteli käden ja vatsan kuuluvan elokuvassa näytelleelle Mena Suvarille, mutta totuus on aivan toinen.

Kuten Muropaketissa pari vuotta sitten kerroimmekin, ei American Pie -elokuvistakin tuttu Mena Suvari esiintynyt lainkaan American Beautyn julisteessa. Eivätkä vatsa ja käsi kuuluneet edes samalle ”sijaisnäyttelijälle”, vaan eri ihmisille.

Julisteen vatsan kantajasta ei ole tietoa, mutta käsi kuului Firefly- ja Mad Men -tähti Christina Hendricksille.

Nyt Hendricks on kertonut tarkemmin siitä, miten hän päätyi mukaan Sam Mendesin ohjaaman Oscar-draaman tekemiseen.

American Beauty

”Toimin aikaisemmin mallina ja yksi työkeikkani oli elokuvajulisteessa poseeraaminen. En silloin tiennyt yhtään mikä elokuva on kyseessä. Paikalla oli kaksi mallia, minä ja toinen. Teimme eri versioita, joissa osassa oli hänen kätensä ja minun vatsani, ja hänen vatsansa ja minun käteni. Valmiiseen julisteeseen tuli sitten minun käteni ja hänen vatsansa”, Hendricks selitti The Hollywood Reporterin haastattelussa.

Christina Hendricks

”Tein käsimallina muutamia keikkoja. Olin balettitanssija, joten varmaan sitten osasin liikuttaa kättäni sopivan elegantisti. Sain varmaan jonkun 100 dollarin palkkion siitä tai jotain. Olin vain tyytyväinen kun sain töitä! En tiennyt silloin yhtään millainen American Beautysta tulisi. Ja kun sitten näin elokuvan julisteen, olin ihan että hei, tuo on minun käteni!”.

American Beautya ei tällä hetkellä Suomen suoratoistopalveluista löydy, mutta videovuokraamoista kyllä.