Muistatko vielä Matthew Foxin? Vuosiksi kadonneen Lost-tähden uusi sarja on tulossa Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan

10.11.2021 11:54 | Muropaketin toimitus

Lost-sarjassa Jack Shephardia esittänyt Matthew Fox ei saanut näyttelijäuraansa kunnon lentoon 2010-luvulla. Rooleja oli vain jokunen ja nekin aika huomaamattomia. Nyt Fox on kuitenkin napannut uuden sarjan työlistalleen ja roolikin on hyvin keskeinen.

Mitä tapahtuisi maailmassa, jos sen öljyvarat vaarantuisivat äkillisesti? Tällaisesta lähtöasetelmasta alkaa Elisa Viihde Viaplayssa ensi vuonna julkaistava alkuperäissarja Last Light.

Tarkempi juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Kun maailman johtava öljykemisti Andy Yeats (Matthew Fox, kuvassa vasemmalla) kutsutaan Lähi-itään tutkimaan maan öljyvaroihin liittyvää ongelmaa, lentää hän tiedostamattaan keskelle täydellistä maailmankatastrofia. Pieni öljyvika kehkeytyy nopeasti isoksi ongelmaksi – ja hän tajuaa että maailma on laajan öljykriisin edessä. Tämän seurauksena uhkana on niin maailmantalouden romahtaminen kuin elintärkeiden sähkön, energian, liikenteen, ruoan ja lääkkeiden pula. Andyn etsiessä kuumeisesti syytä ongelmaan, kohtaa myös hänen perheensä kotona vastoinkäymisiä. Lähi-itään juuttuneena ja perheestään erotettuna hänen on käytettävä kaikkia keinoja hyökkäyksen taustalla olevan mysteerin ratkaisemiseksi ja löytääkseen vihdoin tien kotiin.

Ruotsalaispoppari ja näyttelijä Felix Sandman nähdään sarjassa Ashly Wiles-nimisen ympäristöaktivistin roolissa. Muita keskeisiä hahmoja Last Lightissa esittävät Joanne Froggatt (Downtown Abbey, Liar), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Alyth Ross, Taylor Fay (Judge Rinder), Victor Alli (Belfast), Amber Rose Revah (The Punisher), Hakeem Jomah (Rashash) ja Abdulaziz Gharbawi.

Alex Scarrown samannimiseen kansainväliseen bestseller-romaaniin perustuva Last Light kuvataan Prahassa ja Abu Dhabissa. Sarjan tarkka julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.