Näin Arnold Schwarzenegger huijasi Sylvester Stallonen aivan hirveään elokuvaan

11.10.2017 17:05 | Muropaketin toimitus

Arnold Schwarzenegger on paljastanut miten hän huijasi Sylvester Stallonen ottamaan vastaan Stop! Or My Mom Will Shoot -elokuvan pääosaroolin.

Arnold Schwarzenegger ja Sylvester Stallone olivat toimintaelokuvien kultavuosina 1980- ja 1990-luvulla kilpasilla siitä, kummalle kuuluu Hollywoodin toimintasankarien ykkösmiehen titteli. Peli oli julmaa ja kovaa. Nyt Schwarzenegger on paljastanut, kuinka hän onnistuneesti manipuloi Stallonen hyväksymään pääosaroolin vuoden 1992 elokuvaan Stop! Or My Mom Will Shoot (Seis! Tai mamma ampuu).

Elokuvassa Sylvester Stallone esittää kovaotteista poliisia jonka luokse muuttaa asumaan tämän äiti (Estelle Getty). Vuoden 1994 Video-oppaassa kerrotaan elokuvasta, että se on hyväntuulinen tusinakomedia, jossa Gettyn ja Stallonen yhteistyö toimii hyvin. Filmille annettiin kyseisessä julkaisussa kolme tähteä viidestä.

Schwarzenegger oli taannoin BeyondFest-tapahtumassa, jossa hän kertoi kuinka Stop! Or My Mom Will Shoot -elokuvaa tarjottiin hänelle ja miten hän sai Stallonen tekemään kyseenalaisen päätöksen ottaa vastaan toimintakomedian päärooli.

”Luin Stop! Or My Mom Will Shoot -käsikirjoituksen ja se oli todella huono. Tiedättekö, olen tehnyt joitain huonoja elokuvia jotka ovat menneet suoraan vessanpyttyyn. Mutta tämä oli todella, todella huono elokuva. Päätin alkaa levittää tietoa, että olin kiinnostunut leffasta, sillä tiesin miten asiat toimivat Hollywoodissa. Neuvotteluissa ilmoitin haluavani todella paljon rahaa elokuvasta, koska tiesin tuottajien tarjoavan roolia Stallonelle – halvemmalla. Joten he lähestyivät Stallonea sanomalla, että Schwarzenegger on hyvin kiinnostunut tästä projektista. Viikkoa myöhemmin kuulin, että Stallone on allekirjoittanut sopimuksen elokuvasta. Se oli täydellinen hetki”, selitti Arnold toimintasankareiden välisestä kilpailusta.