Näin ei usein tapahdu! Tänään tv:ssä klassikkoelokuvan kierrätys, joka ”on täysin tarpeeton, mutta ei yhtään huono”

25.10.2020 09:10 | Muropaketin toimitus

Vuoden 1973 klassikkoelokuva Papillon tehtiin uusiksi vuonna 2017. Toisin kuin useimpien Hollywoodin kierrätysten kohdalla, lopputulos oli jopa katsottava.

Charlie Hunnamin (Sons of Anarchy) ja Rami Malekin (Bohemian Rhapsody) tähdittämän Papillonin kuvaus kuuluu seuraavasti:

Papillon kertoo pariisilaisen kassakaappien murtajan Henri ”Papillon” Charrièren (Charlie Hunnam) hurjan tarinan, kun hänet lavastetaan murhaajaksi ja tuomitaan elinkautiseen rangaistussiirtolaan pahamaineineiselle Pirunsaarelle. Papillon lyöttäytyy yhteen omalaatuisen väärentäjän Louis Degan (Rami Malek) kanssa, kun Dega suostuu rahoittamaan Papillonin paon vastineeksi suojelustaan. Muodollinen sopimus unohtuu, kun veri, hiki ja yksin jäämisen pelko kietovat heidät yhteen ja miesten välinen ystävyys syventyy.

Tanskalaisen ohjaajan Michael Noerin uusintaversio vuoden 1973 klassikosta kertoo tarinan miehistä, vankeudesta ja ihmisluonnon sitkeydestä. Papillon oppii ymmärtämään, että ystävyys Degan kanssa on syy pysyä elossa ja että todellista uskollisuutta ei luoda rahalla vaan kunnioituksella ja rehellisyydellä.

Yle TV2:lla tänään kello 21.00 nähtävä Papillon sai Muropaketin arviossa melko suopean vastaanoton:

Arvostelu: Papillon-klassikon uusintaversio on täysin tarpeeton, muttei lainkaan huono elokuva

Papillonin voi katsoa myös Yle Areenasta, kunhan leffa on ehtinyt TV2:lla käynnistyä.