Uusimmat

Näin kohuttu Jokeri on arvioitu Suomen medioissa: ”Hyvä elokuva, joka lainaa liikaa paremmiltaan” – Arvosanat vaihtelevat 2 ja 5 tähden välillä

Kuva: © 2019 Warner Bros. Pictures

04.10.2019 06:28 Muropaketin toimitus

Todd Phillipsin Jokeri-elokuva kehuttiin maasta taivaisiin Venetsian elokuvajuhlien kantaesityksen jälkeen. Kaikille elokuva ei kuitenkaan ole maistunut yhtä hyvin.

Kuten kansainvälisiä arvioita summaavasta Rotten Tomatoesista käy selväksi, on Jokeri kerännyt runsaasti kiitosta, ja vaikka elokuvasta epäkohtiakin on löydetty, aniharva on lytännyt Jokeria täysin.

Myös Suomessa Jokeri on saanut pääasiassa hyviä arvioita. Hajontaa on silti havaittavissa, sillä arvosanojen tähdet liikkuvat kahden ja viiden välillä.

Eri medioissa Jokerista on todettu seuraavaa:

(Huom! Osa arvioista on lehtien maksumuurin takana.)

MUROPAKETTI.COM

”Jos elokuva arvotetaan jonkin sortin supersankarielokuvana, niin Jokeri ansaitsee neljä tähteä. Mitään bonuksia ei genren perusteella kuitenkaan jaella, eli elokuva saa tyytyä kolmeen ja puoleen tähteen. Jokerissa ei ole oikein mitään omaperäistä tai ennennäkemätöntä, mutta Joaquin Phoenix on tuttuun tapaansa loistava. Jokeri ei ole mestariteos, mutta silti oikein hyvä elokuva, joka valitettavasti lainaa liikaa paremmiltaan.”

3,5 tähteä

HELSINGIN SANOMAT

”Kohuttu Joker on poikkeuksellinen supersankarielokuva, mutta ei luota katsojaan tarpeeksi – Joaquin Phoenixin roolisuoritus on hurja.”

3 tähteä

EPISODI

”Ei ehkä ole kilttiä sanoa näin, mutta Todd Phillipin Joker on niin hyvä, että tekee mieli hieroa punaista huulipunaa ihmisten naamaan ja pistää paska palamaan, niin kuin ihan tässä ja nyt. Myöntäkää pois, se ei ole kovin iso yllätys – Phoenix tuntui alusta lähtien täydelliseltä valinnalta ja Phillipsin Kauhea kankkunen on vuoden 2009 paras elokuva. Siitä löytyy tarvittaessa kiistattomia todisteita.”

5 tähteä

SAVON SANOMAT

”Parasta uudessa Jokeri-filmatisoinnissa on pääosan esittäjän Joaquin Phoenixin heittäytyminen rooliinsa.”

2 tähteä

TURUN SANOMAT

”Elokuva-arvio: Siis vitsi mikä pelle! Joker on yhteiskunnallinen kertomus koomikkojen kauheimmasta kuninkaasta.”

4 tähteä

AAMULEHTI

”Ikonisen roiston syntytarina taipuu Todd Phillipsin käsissä sosiaalipoliittiseksi sairauskertomukseksi. Pääosassa riutuva Joaquin Phoenix kaivaa pakasta esiin Jokerin, jollaista ei ole kankaalla ennen nähty.”

5 tähteä

Jäikö jokin bongaamasi arvio puuttumaan listasta? Jaa se kommenttikentän kautta muille.

Muropaketin uusimmat