Uusimmat

Näin ratkaisevalla tavalla Squid Game muuttui, kun Netflix innostui sarjasta

09.05.2022 14:00 Muropaketin toimitus

Korealainen Squid Game on Netflixin katsotuimpia sarjoja. Sille on jo luvattu toinenkin kausi.

Hwang Dong-hyukin luoma Squid Game suorastaan räjähti maailmanlaajuiseksi hittisarjaksi, kun se julkaistiin Netflixissä syksyllä 2021. Sarja olisi kuitenkin voinut olla hyvin erilainen, mikäli Netflix ei olisi kiinnostunut siitä.

The Playlistin haastattelussa Hwang kertoo toki haaveilleensa oikeilla näyttelijöillä tehdystä sarjasta jo alun perinkin, mutta suunnitelleensa matkaavansa tuohon tulokseen hieman hitaammin. Hänen tähtäimessään oli tehdä Squid Gamesta ensin nettisarjakuva.

“Suunnittelin ensin tekeväni siitä webtoon-nettisarjakuvan, ja ajattelin, että jos se menestyy sellaisena ensin ja ihmiset tykkäävät siitä, sitten voisi siirtyä oikeilla näyttelijöillä tehtyyn versioon. Luin sen ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen joskus 2018, koska suunnittelin webtoonia. Tuohon aikaan Netflix oli juuri aloittanut liiketoimintansa Koreassa ja juuri siihen aikaan nuo palvelut alkoivat olla suosittuja globaalisti. Pohdin, että jos tarjoaisimme sitä pelkästään korealaiselle markkinalle, siihen tulisi paljon rajoituksia, mutta globaalin toimijan ja yleisön kanssa tämä voisi johtaa suurimpiinkin mahdollisuuksiin. Joten ehkäpä Netflixistä voisi tulla Squid Gamen koti”, Hwang selittää.

Ja loppu onkin sitten historiaa.

Squid Game saa toisen tuotantokauden, mutta sen julkaisuajankohtaa ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.