”Naisen esittämä James Bond on huono idea”, ilmoitti yksi Hollywoodin menestyneimmistä naisnäyttelijöistä

13.02.2018 07:30 | Muropaketin toimitus

Naisia ja martineja kaatava überuros James Bond on alkanut tuntua 2010-luvulla aikansa eläneeltä sankarilta, joten olisiko aika korvata salainen agentti naispuolisella vastineella? Ajatuksella on leikitty viime aikoina elokuvapiireissa ahkerasti. Kaikki eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita siitä, että ”James Bondiina” olisi hyvä idea.

Hollywoodin nimekkäimpiin naisnäyttelijöihin lukeutuvan Rachel Weiszin mielestä James Bondin sukupuolta on turha lähteä muuttamaan. Elokuvista Muumio, The Lobster, Uskollinen puutarhuri ja Medusan perintö tunnettu Weisz ei kuitenkaan perustele kantaansa sillä, että naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä tai James Bondin alla, päinvastoin.

Rachel Weiszin mukaan Ian Fleming loi James Bondin nimenomaan mieheksi, joka toimii tietyllä tavalla naisten kanssa. Tätä asetelmaa on turha lähteä rikkomaan. Sen sijaan olisi parempi luoda naisille muita hahmoja ja tarinoita näyteltäväksi.

”Miksi ei luoda omia tarinoita sen sijaan, että hypättäisiin miespuolisen edeltäjän harteille ja ylläpidettäisiin vertailua sen pohjalta? Naiset ovat todella kiehtovia ja mielenkiintoisia, ja ansaitsisivat omat tarinansa”, Rachel Weisz kuittasi The Telegraphin haastattelussa.

Ainakin vielä seuraavassa, vuonna 2019 ilmestyvässä, James Bond -elokuvassa hahmo on miespuolinen. Roolissa jatkaa Casino Royalesta (2006) asti James Bondia näytellyt Rachel Weiszin aviopuoliso Daniel Craig.