Naiset seksiorjia ja maailma pilalla! Suomessa alkaa tänään viime vuosien puhutuin, ahdistavin ja paras tv-sarja

05.06.2018 05:37 | Muropaketin toimitus | 2

Ahdistusvaroitus! Yle Teema Femilla alkaa tänään pyöriä HBO Nordicista tuttu dystopiasarja The Handmaid’s Tale.

Moninkertaisesti palkittu The Handmaid’s Tale kertoo ekokatastrofin jälkeisen Yhdysvaltain paikalle perustetusta Gileadin tasavallasta jossain lähitulevaisuudessa. Katastrofin seurauksena naisten hedelmällisyys on romahtanut. Dystopian Gilead on nyt rodunjalostusta harjoittava tiukan uskonnollinen valtio, jossa naiset on jaettu kastiin kykyjensä mukaisesti.Paljon keskustelua herättänyt The Handmaid’s Tale perustuu Margaret Atwoodin vuonna 1985 julkaisemaan menestysromaaniin, josta otettiin hiljattain uusi painos myös Suomessa.

Muropaketin arvostelussa Aki Lehti kommentoi The Handmaid’s Talea seuraavasti:

”Suoratoistopalvelu Hulun The Handmaid’s Tale -sarjan ensimmäinen kausi oli yksi viime vuosien parhaista tv-sarjoista. Margaret Atwoodin samannimiseen kirjaan (suom. Orjattaresi) perustuva synkkääkin synkempi dystopiakuvaus esitteli Gilead-nimisen teokratian, joka aiemmin tunnettiin Yhdysvaltoina. Fundamentalistikristittyjen johtamassa valtiossa harvat hedelmälliset naiset on alistettu seksiorjiksi ja kaikki valta on miehillä. Offred-orjattaren (Elisabeth Moss) perspektiivistä kerrottu tarina oli hyvällä tavalla kammottava, jääden pyörimään ajatuksiin pitkäksi aikaa. Offred asuu komentaja Fred Waterfordin (Joseph Fiennes) talossa, jossa hänen ainoana tehtävänään on tuottaa vaikutusvaltaiselle miehelle ja tämän vaimolle Serenalle (Yvenne Strahovski) jälkeläisiä. Lisääntymisyritykset ovat kuukausittaisia rituaaleja, joissa komentaja raiskaa Offredin vaimonsa avustuksella.”

The Handmaid’s Talen ensimmäinen jakso nähdään Yle Fem Teemalla tänään kello 22.00. Sarjaa voi seurata myös Yle Teeman Femin kautta.