NASA vahvisti tiedon: Tom Cruise tekee elokuvan avaruudessa – kuvauspaikka sijaitsee 400 kilometrin korkeudessa

06.05.2020 08:21 | Muropaketin toimitus

Uutisoimme eilen Tom Cruisen aikeista tehdä ensimmäisen oikeasti avaruudessa kuvatun näytelmäelokuvan. Nyt asia on saanut vahvistuksen NASA:n edustajalta.

No nyt! Tom Cruise kuvaa toimintaelokuvan avaruudessa yhdessä NASA:n ja Elon Muskin kanssa

Toteutuessaan Tom Cruisen elokuvahanke tapahtuu yhteistyössä Elon Muskin Space X:n ja NASA:n kanssa. Ilmeisesti suunnitelmat ovat jo melko pitkällä, sillä NASA:n hallinnollinen johtaja Jim Bridenstine on kertonut Twitterissä aikeista kuvata elokuva Kansainvälisellä avaruusasemalla.

Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan:

”Maata kiertävä Kansainvälinen avaruusasema on suurin ihmisen tekemä rakennelma Maata kiertävällä radalla. Valmistelut avaruusaseman toteuttamiseksi aloitettiin jo varhain 1980-luvulla. Seuraavan vuosikymmenen lopulla suunnitelmista alkoi tulla hiljalleen todellisuutta ja tänään avaruusasema palvelee meitä kansainvälisenä avaruuslaboratoriona. […] Kansainvälisestä avaruusasemasta on vuosien kuluessa rakentunut jalkapallokentän kokoinen rakennelma. Sen leveys aurinkopaneeleineen on noin 73 metriä. Sen maksimipituus on 109 metriä. Rakennelman korkeus on 51 metriä. Tämän jättiläisen kokonaismassa on lähes 420 000 kg. Avaruusasemalla on paineistettua tilaa 916 kuutiometriä, joka vastaa Boeing 747 -lentokoneen tiloja. Avaruusaseman aurinkopaneelit tuottavat energiaa 84 kilowatin verran. ISS kiertää maapalloa noin 400 km korkeudessa eli verraten matalalla kiertoradalla. Sen kiertoaika maapallon ympäri on noin puolitoista tuntia.”

Tom Cruisen avaruuselokuvan ohjaajasta, nimestä, budjetista tai muista tekijöistä ei ole vielä tietoa.

Muropaketin uusimmat