Näyttelijä Joseph Gordon-Levitt paljasti, mitä elokuvaansa hän häpesi – ”Ei minun sellaista pitänyt tehdä”

21.08.2020 12:04 Muropaketin toimitus

Joseph Gordon-Levitt on ollut viime aikoina runsaasti julkisuudessa, kiitos Netflixin uuden Project Power -elokuvan.

Elokuvista Don Jon, Yön ritarin paluu, Inception, Looper ja 50/50 tuttu Joseph Gordon-Levitt aloitti näyttelemisen jo lapsena, ja nousi julkisuuteen viimeistään 90-luvun puolivälissä pyörineen Kolmas kivi auringosta -sarjan myötä. Gordon-Levitt on siis ehtinyt tehdä kaikenlaista, mutta ihan kaikista elokuvistaan näyttelijä ei ole ollut itse täysin vakuuttunut.

Vanity Fairin haastattelussa Joseph Gordon-Levitt paljasti, ettei hän olisi halunnut tehdä vuoden 1999 romanttista teinikomediaa 10 Things I Hate About You, joka on sittemmin muodostunut pieneksi kulttileffaksi. Gordon-Levittin lisäksi elokuvaa tähdittivät Julia Stiles ja jo edesmennyt Heath Ledger.

LUE MYÖS: Arvostelu | Netflixin uusin elokuva on tuhanteen kertaan nähtyä toimintaviihdettä, jota eivät edes Joseph Gordon-Levitt ja Jamie Foxx pelasta

”Kävin arthouse-elokuvateattereissa katsomassa Sundancesta tulevia leffoja, Sling Bladen ja Reservoir Dogsin, Soderberghia ja Tarantinoa. Sellaisia elokuvia halusin tehdä. […] Tämä voi kuulostaa oudolta tai siltä etten ole kiitollinen, mutta olen luultavasti aina ollut vähän nolona 10 Things I Hate About Yousta”.

Kuuntele Joseph Gordon-Levittin mietteitä tarkemmin 10 Things I Hate About Yousta ja muista elokuvistaan alta löytyvältä ”uranpurkuvideolta”.

Alla 10 Things I Hate About Youn traileri.