Uusimmat

Näyttelijä teki humalassa yhden elokuvahistorian seksikkäimmistä kohtauksista – ja joutui kuvaamaan sen seuraavana päivänä krapulassa uudelleen

29.05.2023 07:59 Muropaketin toimitus

Jane Fonda on muistellut, miten haastavaa tieteisklassikko Barbarellan kuuluisan avaruusstrippauskohtauksen tekeminen hänelle oli.

Roger Vadimin ohjaama Barbarella (1968) pohjautuu Jean-Claude Forestin sarjakuvaan ja kertoo astronautti Barbarellasta, joka etsii oudoilta planeetoilta pahamaineista tiedemiestä Durand Durandia. Cannesin elokuvajuhlilla järjestetyssä paneelikeskustelussa Jane Fonda kävi läpi, millaista Barbarellan avauskohtauksen tekeminen oli, Vulture uutisoi.

”En pitänyt Barbarellasta yhtään, kun teimme sitä. Elokuvan alussa strippasin avaruudessa. Uskokaa tai älkää, olin hyvin ujo, joten minun oli juotava itseni humalaan. Vedin paljon vodkaa [ennen kuvauksia]”, Fonda muisteli.

Alkoholin voimin kohtaus saatiinkin purkkiin, mutta seuraavana päivänä vastassa oli kova paikka, kun vaatteet piti riisua kameran edessä uudestaan, nyt kovassa kanuunassa.

”Seuraavana päivänä selvisi, että lepakko oli lentänyt jatkuvasti minun ja kameran väliin. Niinpä meidän piti tehdä koko kohtaus uusiksi – paitsi että tällä kertaa olin krapulassa”, Fonda kertasi.

Jane Fondalle oli järkytys nähdä itsensä alastomana valmiissa elokuvassa. Ohjaaja Vadim oli vakuuttanut näyttelijälle, että tärkeimmät osat peitetään, mutta toisin kävi. Vuosien saatossa Fonda on kuitenkin alkanut pitää Barbarellasta ja pitää sitä ”hauskana”.

Barbarellaa ei löydy Suomen kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista, mutta elokuvan voi vuokrata muutamalla eurolla, eikä digitaalisesta myyntiversiostakaan kymmentä euroa enempää tarvitse maksaa.

Parhaillaan Barbarellasta viritellään uutta versiota. Nähtäväksi jää, toteutuuko se tällä kertaa – kyseessä kun ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Barbarella pyritään kierrättämään takaisin valkokankaalle.

Muropaketin uusimmat