Uusimmat

Neil Gaiman ja George R.R. Martin kertoivat, mitä he vihaavat Hollywoodissa: “Ne v-tun idiootit…”

31.10.2022 19:00 Muropaketin toimitus

Neil “Sandman” Gaiman ja Game of Thronesin isänä tunnettu George R.R. Martin eivät pidä siitä, että Hollywoodissa käsikirjoittajat tekevät “lainvastaisia” muutoksia alkuperäistarinoihin.

Sandmanin isänä tunnettu Neil Gaiman ja Game of Thrones -maailman luonut George R.R. Martin keskustelivat Varietyn haastattelussa kirjallisten töidensä muokkaamisesta filmatisoituun muotoon.

Kirjailijoista kumpikaan ei pidä siitä, että alkuperäisteksteihin tehdään suuria muutoksia. He ymmärtävät sen, että jotkin muutokset ovat pakollisia esimerkiksi budjetin suhteen, mutta kumpikaan ei ymmärrä esimerkiksi sitä, jos käsikirjoittaja kertoo haluavansa luoda alkuperäistekstin “omannäköisekseen”.

“Kuinka uskollinen alkuperäismateriaalille pitää olla? Joidenkin mielestä ei tarvitse olla ollenkaan uskollinen. Kuulen paljon sitä, kuinka tekijät kommentoivat haluavansa tehdä tarinasta omannäköisensä. Vihaan sitä ja uskon, että Neil vihaa sitä myös”, Martin kommentoi.

Gaiman vahvistaa jakavansa Martinin mielipiteen.

“Vietin 30 vuotta katsoen kuinka ihmiset yrittivät tehdä Sandmanista omannäköisensä. Ja jotkut eivät olleet koskaan edes lukeneet sitä”, Gaiman kommentoi.

“Osa muutoksista on pakko tehdä tai joita vaaditaan tehtäväksi. Ne ovat mielestäni ihan asianmukaisia. Mutta sitten on muutoksia, joissa ei ole mitään järkeä”, Martin kommentoi.

Martin sanoo, ettei aikoinaan uransa alussa vielä uskaltanut kutsua näitä päätöksiä vaativia ihmisiä suoraan “v*tun idiooteiksi”.