UUSIMMAT

Neil Gaiman selitti, miksi Netflixin Sandman-sarja ei sijoitu samaan maailmaan DC Comicsin supersankareiden kanssa

09.08.2022 13:00 Muropaketin toimitus

Alkuperäisen Sandman-sarjakuvan on julkaissut Vertigo ja siinä vilahtaa alkuaikana myös muita DC Comicsin hahmoja.

Netflix julkaisi Neil Gaimanin luomaan sarjakuvaan perustuvan The Sandman -sarjan viime viikolla. Sarja on otettu yllättävän positiivisesti vastaan niin alkuperäisen sarjakuvan fanien kuin niitä ennestään tuntemattomienkin katsojien keskuudessa.

Sandman-sarjakuvan julkaisijana toimii Vertigo, ja siinä etenkin alkuaikoina vilahtaa myös muita DC Comicsin hahmoja. Uusi Netflix-sarja ei kuitenkaan sijoitu samaan maailmaan DC:n supersankareiden kanssa.

Gaimanilla on tähän hyvä selitys, kertoo Variety.

“The Sandman alkoi sarjakuvana DC-universumista, mutta sitten se ajan kuluessa päätyi kulkemaan omia polkujaan. Sen maailma alkoi linkittyä enemmän ja enemmän meidän maailmamme kanssa ja yhä vähemmän sen maailman kanssa, missä lentelevät viittasankarit. Loppuaikoina The Sandmanilla oli jo ihan oma estetiikkansa, mikä ei ollut DC-universumia enää”, Gaiman kertoo.

Hän lisää, ettei halunnut tehdä tv-sarjaa, jota ymmärtääkseen olisi pitänyt lukea koko joukkoa vuosina 1988-89 julkaistuja sarjakuvia.

LUE MYÖS: Arvostelu The Sandman onnistuu lähes mahdottomassa – Uusi Netflix-sarja on tehty Neil Gaimanin sarjakuvaa kunnioittaen

Muropaketin uusimmat