Neljäs Matrix-elokuva on jatkoa vuoden 1999 leffalle – Vuoden 2003 jatko-osat unohdetaan täysin?

10.09.2021 09:36 | Muropaketin toimitus

Neljännen Matrix-elokuvan ensimmäinen traileri julkaistiin eilen. Nyt Matrix: Resurrectionsista on julkaistu vielä pari kohtauskuvaa ja karkea juonikuvaus.

Joulukuussa ensi-iltansa saavan Matrix: Resurrectionsin synopsis kuuluu englanniksi seuraavasti:

“The Matrix Resurrections is a continuation of the story established in the first Matrix film… 20 years after the first film, the franchise that helped define pop culture at the turn of the century is back for a continuation and extension of the original movie. A mind-bending new adventure with action and epic scale, it’s set in a familiar yet even more provocative world where reality is more subjective than ever and all that’s required to see the truth is to free your mind”

Nyt siis kuulostaa vahvasti siltä, että Matrix: Resurrections sivuuttaa täysin vuoden 2003 Matrix: Reloadedin ja Matrix: Revolutionsin tapahtumat, ja keskittyy jatkamaan vuoden 1999 alkuperäisen elokuvan tarinaa.

Ratkaisu on odottamaton, vaikka jatko-osat huomattavan parjattuja ensimmäiseen leffaan nähden olivatkin. Toki on mahdollista, että kaikkia juonenkäänteitä ja yllätyksiä ei etukäteen paljasteta, ja kaikki ei olekaan sitä miltä aluksi näyttää. Myös juonikuvauksen muotoilu jättää porsaanreiän sille, että vuoden 2003 leffoja ei ole ainakaan kokonaan pyyhitty pois jatkumosta…

Alla vielä pari otosta 18 vuotta odotetusta jatko-osasta ja kertaukseksi eilisen traileri.

Matrix Resurrections

Matrix Resurrections