Netflix antoi potkut homovakoojalle – Kriitikoiden hylkimä uutuussarja ei saa jatkoa

10.08.2022 11:42 Muropaketin toimitus

Taas yksi uutuussarja on saanut Netflixiltä kirvestä kalloon.

Variety-lehden mukaan Netflix on vahvistanut lakkauttavansa syksyllä 2021 alkaneen Q-Force-animaatiosarjan. Ilmoitus sarjan loppumisesta kuultiin tekijätiimin suunnalta jo keväällä, mutta tuolloin tilanne jäi vielä avoimeksi, kun Netflix ei ottanut kantaa aiheeseen.

Q-Forcea on kuvailtu homokomediaksi, joka seuraa LGBTQ+ -supervakoojia henkilökohtaisissa ja ammattimaisissa seikkailuissa. Netflixin oma kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Homo supervakooja sateenkaarevine ryhmineen yrittää todistaa kykynsä heidät aliarvioineelle tiedustelupalvelulle. Täältä tullaan, West Hollywood … ja pian koko maailma!”

Sarjan keskeisiä ääninäyttelijöitä olivat Sean Hayes, Matt Rogers, Wanda Sykes, Patti Harrison, Gary Cole, David Harbour, Laurie Metcalf ja Stephanie Beatriz.

Kriitikot eivät olleet Q-Forcesta lainkaan innoissaan – Rotten Tomatoesissa sarja on saanut luokituksen tuore alle kolmannekselta kriitikoista – mutta yleisö piti näkemästään enemmän. Q-Forcen kohdalla on ollut havaittavissa myös merkkejä pienestä kulttisuosikista, joten nähtäväksi jää, vieläkö sarja joku päivä palaa jossain formaatissa.