Uusimmat

Netflix julkaisee Don’t Look Up -ohjaajan uuden elokuvan – pääosissa Robert Downey Jr., Amy Adams ja Robert Pattinson

02.05.2023 09:55 Muropaketin toimitus

Don’t Look Up -hitistä tuttu Adam McKay jatkaa yhteistyötä Netflixin kanssa.

Netflix ja muun muassa Don’t Look Up -hitistä tuttu ohjaaja-käsikirjoittaja Adam McKay jatkavat yhteistyötään. Deadlinen mukaan suoratoistopalvelu on ostanut oikeudet McKayn seuraavaan elokuvaan nimeltään Average Height, Average Build.

Elokuvassa esiintyvät muun muassa Robert Pattinson, Amy Adams, Robert Downey Jr., Forest Whitaker ja Danielle Deadwyler. Tyyliltään Average Height, Average Buildin kerrotaan olevan jälleen musta komedia ja satiiri.

Pattinson näyttelee elokuvassa sarjamurhaajaa, joka palkkaa Adamsin esittämän lobbarin saadakseen muutettua lakeja, jotta ihmisten nirhaaminen olisi helpompaa. Julkkismurhaajan perässä on Downey Jr.:n näyttelemä eläkkeellä oleva poliisi.

McKayn jouluaattona 2021 ensi-iltansa Netflixissä saanut Don’t Look Up on palvelun kaikkien aikojen toiseksi katsotuin elokuva, joka sai myös neljä Oscar-ehdokkuutta.

Muropaketin arvostelussa Don’t Look Up sai kolme tähteä viidestä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Don’t Look Up on McKayn filmografiassa jatkumoa The Big Shortin ja Vicen kaltaisille, yhteiskunnallisiin epäkohtiin satiirin voimin tarttuville elokuville. Siinä ja sen ideassa on valtavasti hyvää, mutta jostain syystä McKay ei saa elokuvaansa kunnolla lentoon. Se tahmaa monelta suunnalta, eikä vähiten käsikirjoituksensa osalta. Aihe on tärkeä ja vakava, minkä vuoksi sen ympärille rakennetun satiirin pitäisi olla erityisen terävää – ja tämän terävyyden osalta hauskaa.”

Arvostelu | Leonardo DiCaprion ja Jennifer Lawrencen Netflix-leffa Don’t Look Up haluaisi olla 2020-luvun Dr. Strangelove

Average Height, Average Build -elokuvan ensi-ilta ei ole vielä tiedossa.