”Miksi Netflix lakkauttaa niin usein uusia sarjojaan?” – Yhtiö tekee yhden asian ratkaisevasti eri tavalla kuin tv-kanavat, ja se voi selittää ilmiön

12.11.2020 11:44 | Muropaketin toimitus

”Netflix on iskenyt kirvestä kalloon…” on tuttu lause Muropaketinkin uutisista. Miksi Netflix sitten lakkauttaa sarjoja niin paljon ja niin usein?

Itse asiassa Netflix ei tosiasiassa lakkauta sarjoja juuri sen enempää kuin muutkaan palvelut tai kanavat, on Global Head of TV Bela Bajaria (ei kuvassa) todennut Paley International Council Summit -tapahtumassa Deadlinen mukaan.

”Jos katsotaan kakkoskausia ja muita, meillä on Netflixissä itse asiassa 67 prosentin uusimisaste, mikä on ihan standardi alalla”, Bajaria huomautti.

”Ja sitten meillä on iso määrä sarjoja, joista on julkaistu yksi tuotantokausi, mikä saa tuntumaan että monet sarjat lopetetaan ensimmäiseen kauteen, mutta oikeasti uusimisaste on näissäkin todella vahva.”

Samassa yhteydessä Bela Bajaria huomautti, että osa sarjoista kestää pidempään ja osa lyhyen aikaa.

”On aina tuskallista lakkauttaa sarja, eikä kukaan halua tehdä sitä. Me kuitenkin tilaamme aina kokonaisia tuotantokausia pilottijaksojen sijaan, mikä joskus johtaa useampien sarjojen lakkauttamiseen ensimmäisen kauden jälkeen. Uskon itse että kokonaisen kauden tilaaminen on parempi tapa saada kirjoittajan idea esille kuin pilotti, joten se on mielestäni meille oikea kaava”.

Muropaketin uusimmat