Netflix lakkauttaa sarjoja jatkuvasti – nyt selvisi, millä perusteella päätös tehdään

24.01.2023 15:20 Muropaketin toimitus

Netflix tunnetaan palveluna, joka lakkauttaa sarjoja harva se päivä. Suoratoistojätin toimitusjohtajan mukaan jokaiselle lakkauttamiselle on kuitenkin ollut hyvät perustelut.

Ted Sarandos antoi Bloombergille taannoin haastattelun, jossa Netflixin toimitusjohtaja totesi sarjojen lakkauttamisesta seuraavaa:

”Emme ole koskaan lakkauttaneet sarjaa, joka menestyisi. Monia [lakkautettuja] sarjoja tehtiin oikealla asenteella, mutta ne puhuttelivat vain pientä yleisöä samalla kun kustannukset olivat korkeat.”

Loppujen lopuksi Netflixin lopetuspäätöksissä on kyse siis rahasta ja katsojamääristä.

Sen suurempaa salatiedettä asiaan ei liity.

”Pientä yleisöä pitää pystyä puhuttelemaan pienellä budjetilla ja suurta yleisöä voi puhutella suurella budjetilla. Jos sen hoitaa hyvin, sarja voi jatkua ikuisesti”, Sarandos summasi.

Netflixin logiikka tuntuu siis olevan, että sarjojen pitää löytää yleisönsä heti tai muuten on luvassa kirvestä kalloon.

Tilanne on katsojien kannalta valitettava, ja estää samalla tarinoiden hitaan kehittelyn. Esimerkiksi Breaking Bad tai Game of Throneskaan eivät olleet heti alussa valtavia hittejä, vaan kasvoivat sellaisiksi ensimmäisten tuotantokausiensa myötä.

Netflixiä sellainen ei kiinnosta.

Taktiikkana tuntuu olevan heittää joka vuosi seinää päin valtava määrä uusia julkaisuja ja sitten katsoa, moniko uusista sarjoista tarttui kiinni.