Netflixin suosittu jännityssarja lopetetaan, mutta se ei kyllä haittaa yhtään: ”Uusin kausi oli valtava lässähdys”

27.03.2023 08:39 Muropaketin toimitus

Caroline Kepnesin romaaneihin pohjautuva, ja Greg Berlantin ja Sera Gamblen kehittämä You-sarja alkoi Lifetime-kanavalla vuonna 2018. Vuonna 2020 Netflix pelasti sarjan ja on julkaissut tähän mennessä siitä kaksi TOP 10 -listalta tuttua tuotantokautta. Nyt You on kuitenkin tulossa tiensä päähän.

Penn Bagleyn tähdittämässä Youssa ”vaarallisen hurmaavalla nuorella miehellä on pakkomielteenään ihmisiä, ja hän aikoo päästä näiden elämään keinolla millä hyvänsä”.

Coming Soonin mukaan Netflix on vahvistanut Youn saavan vielä viidennen tuotantokauden, mutta sen jälkeen sarja saa siirtyä autuaammille suoratoistomaille. Vielä ei ole mitään tietoa siitä, milloin viides kausi Netflixiin saapuu, mutta koska neljäs kausi päättyi vasta maaliskuussa, on Youn loppuhuipennusta varmasti turha odottaa ainakaan ennen vuotta 2024.

Viidennen kauden kohdalla You saa uuden showrunnerin, kun Sera Gamble astuu syrjään.

”Olemme niin uskomattoman kiitollisia Netflixille ja Seralle ja kaikille, jotka ovat olleet mukana sarjan tekemisessä alusta asti. Sera on ollut mitä loistavin kirjoittaja ja kumppani, ja hän tulee pysymään keskeisenä osana You-perhettä sarjan tuottajana”, kiittelivät Greg Berlanti ja tuottaja Sarah Schechter lausunnossaan.

Youn uudet showrunnerit ovat Michael Foley ja Justin W. Lo.

Youn päättyminen ei harmita ainakaan Muropaketin toimituksessa ihan kamalasti, sillä lupaavasti alkaneen sarjan uusimmat jaksot ovat ajautuneet ihan väärään suuntaan. Kuten toimittaja Tuukka Hämäläinen taannoin artikkelissaan totesi:

”Kaikkia odotuksiani vastaan olen pitänyt paljon Netflixin hittisarjasta You. Psykopaattisen ja obsessiivisen Joe Goldbergin ”seikkailu” toimii kuin terävästi kirjoitettu musta komedia, sosiaalinen satiiri ja murhaajatrilleri tungettuna yhteen pakettiin. Erityisen toimivien toisen ja kolmannen kauden jälkeen seurasi kuitenkin pettymys: parhaillaan kesken oleva neljäs kausi valtava lässähdys. Aiemmat kaudet perustuivat suoraan Caroline Kepnesin kirjoihin, mutta uusin kausi lähti omille teilleen, mikä saattaa osaltaan selittää sarjan suistumista raiteilta.”

Lue koko juttu täältä:

12 kysymystä tv-sarjoista – osa 12: Onko mitään ärsyttävämpää kuin hyvä tv-sarja, jonka taso romahtaa kesken kaiken?