Netflixiin lisätyssä elokuvassa tapettiin eläin oikeasti – Tämä asia klassikkokohtauksesta on kuitenkin hyvä tietää ennen älämölöä

25.11.2020 11:41 | Muropaketin toimitus

Francis Ford Coppolan ohjaama Ilmestyskirja. Nyt on lisätty taannoin Netflixin elokuvakirjastoon.

Vuoden 1979 klassikkoelokuva on kehuttu usein maasta taivaisiin, mutta joillekin katsojille on tuottanut mielipahaa loppupuolen kohtaus, jossa elävä vesipuhveli teurastetaan. Vielä vuosikymmeniäkin myöhemmin Coppola on saanut puolustella tapahtunutta.

Nyt myös Redditin Movie Details -ketjussa on muistutettu, että vaikka vesipuhveli tapettiin kameran edessä oikeasti, ei niin tehty Ilmestyskirja. Nytin takia.

Helppoa katsottavaa ei kohtaus tietenkään silti ole, ja keskustelu jatkuu varmasti aina auringon sammumiseen siitä, oliko tappoa tarpeen näyttää elokuvassa.

TIL: a real water buffalo is seen being slaughtered at the end of Francis Ford Coppola’s ’Apocalypse Now’ (1979) The animal had already been marked for sacrifice by the indigenous tribe whose land they were using to film, so Coppola decided to capture the actual ritual for the movie. (X post TIL) from r/MovieDetails