Netflixiin tänään lisätty elokuva on saanut K18-ikärajan jostain ihmeen syystä – Ei todellakaan anna oikeaa kuvaa sisällöstä

13.04.2021 07:51 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2019 ensi-iltansa saanut kauhukomedia The Dead Don’t Die on nyt lisätty Netflixin valikoimaan.

Jim Jarmuschin zombihassuttelussa pääosia esittävät Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Iggy Pop, Steve Buscemi ja Tom Waits.

Juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Kaikki ei ole kohdallaan uneliaassa Centervillen pikkukaupungissa. Kuu kumottaa taivaalla tavallista suurempana, päivänvalo pakenee liian aikaisin ja eläimet käyttäytyvät omituisesti. Kukaan ei oikein tiedä mistä on kyse. Uutisissa kerrotaan kummallisista ilmiöistä ja tiedemiehet ovat huolissaan. Mutta kaikkein vaarallisin vitsaus on vasta tulossa: kuolleet eivät suostu pysymään haudoissaan! Kun ruumiit alkavat kaivautua ylös montuistaan ja käyvät elävien kimppuun, kaupungin asukkaiden on taisteltava henkensä edestä.”

Suomen elokuvateattereissa The Dead Don’t Dien ikäraja oli K16, mutta Netflix suosittelee leffaa vain 18 vuotta täyttäneille. Linjausta on hyvin vaikea ymmärtää, koska mitään veripalttusplatteria Jarmuschin elokuva ei todellakaan edusta.

Tuntuukin vahvasti siltä, että ikäraja on isketty The Dead Don’t Dielle kategorisesti, ei niinkään sisällön perusteella.

Muropaketin arvion elokuvasta voi lukea täältä:

Arvostelu: Jim Jarmuschin zombikomedia The Dead Don’t Die alkaa vahvasti, mutta ohjaajan ote katsojasta ei pidä loppuun asti