Uusimmat

Netflixiin tulee tänään yllättävän hyvä fantasiatoimintaleffa – ”Norjassa tehdyt erikoistehosteet hakkaavat Hollywoodin tuotokset”

01.12.2022 06:03 Muropaketin toimitus

Norjalainen Troll eli Peikko-elokuva lisätään Netflixin elokuvakirjastoon tänään.

Voisi kuvitella, että Norjassa tehtyä fantasiaelokuvaa katsellessa nousisi väkisinkin myötähäpeä pintaan. Että siinä sitä koetetaan matkia Hollywoodia ja tehosteetkin ovat vähän mitä sattuu. Kiva kun yrittivät.

Mutta ei.

Uusimmasta Tomb Raider -elokuvasta (2018) tutun Roar Uthaugin ohjaama Troll kestää vertailun huomattavasti kalliimpiin tuotantoihin, ja etenkin elokuvan erikoistehosteita kelpaa kehua.

Muropaketin arviossa toimittaja Tuukka Hämäläinen kirjoitti Trollista seuraavasti:

”Yllättäen vaatimattomampi budjetti ei näytä haitanneen tehostetiimiä pätkääkään. On nimittäin sanottava, että Trollin keskushahmona rymistelevä peikko näyttää valtaosin oikein hyvältä ja paljon aidommalta kuin monissa kilpailijoissaan. Toteutuksessa ei ole pätkääkään sitä muovisuutta ja keinotekoisuutta, joka leimaa vaikkapa monia Marvel-leffoja ja muita Hollywoodin jättiläisiä. Onkin huvittavaa, että verrattain pienen norjalaiselokuvan hirviö näyttää paremmalta kuin vaikka King Kong tuoreimmissa rymistelyissään.”

Arvostelu | Netflix-elokuva Troll on yllättävän hyvä fantasiaseikkailu, joka kestää vertailun jopa Hollywoodin jättihitteihin

Troll on Netflixin yksinoikeuselokuva, joten muista suoratoistopalveluista sitä on turha kaivella.