Uusimmat

Netflixin K16-sarja taisi olla liian outo katsojille: ”Ennennäkemättömän huuruinen häröily” lopetettiin yhden kauden jälkeen

07.06.2022 12:30 Muropaketin toimitus

Adventure Timesta tutun Pendleton Wardin ja Duncan Trussellin luoma The Midnight Gospel alkoi Netflixissä keväällä 2020. Jatkoa ensimmäiselle kaudelle ei ole tullut, eikä ole tulossakaan.

Duncan Trussell on ilmoittanut Twitterissä The Midnight Gospelin tulleen tiensä päähän. Trussell itse olisi halunnut tehdä sarjalle vielä yhden kauden, mutta minkäs teet, kun korkeammat tahot päättivät toisin…

Syytä lopettamiselle ei ole kerrottu, mutta Netflixin animaatio-osastoa on myllätty paljon viime aikoina, ja lisäksi The Midnight Gospel saattoi yksinkertaisesti olla liian kummallinen ja omalaatuinen useimmille Netflixin asiakkaille.

Muropaketin arviossa Aki Lehti luonnehti aikuisille tehtyä animaatiosarjaa seuraavasti:

”Vaikka kuinka koitin miettiä, niin en ainakaan vielä ole keksinyt toista animaatiosarjaa, joka muistuttaisi The Midnight Gospelia juuri millään tavalla. Lähimmäksi pääsee ehkäpä Richard Linklaterin vuoden 2001 rotoskooppianimationa toteutettu Waking Life -elokuva.

Sarjan käsittelemät aiheet pyörivät muun muassa uskonnon, meditaation, mindfulnessin, surun, anteeksiannon, onnellisen kuoleman, kivun, taikuuden ja ties minkä ympärillä. Yhdistävä tekijä on elämän kiertokulku, jota käsitellään syvällisimmin kahdeksannessa ja viimeisessä jaksossa nimeltään Mouse of Silver. Sen pääteemana on läheisten ja rakkaiden ihmisten kuolema. Tuplamittaisessa jaksossa ääneen pääsee Trussellin edesmennyt äiti. Kaiken hauskan kahjoutensa keskellä sarja on myös erittäin koskettava ja viimeistään viimeinen jakso saa kyyneleet valumaan pitkin poskia.”

Koko arvio löytyy täältä:

Arvostelu: Netflixin The Midnight Gospel -sarjan huuruinen häröily on jotain ennennäkemätöntä