Netflixin pelit eivät juurikaan kiinnosta – pieni vähemmistö tilaajista pelaa päivittäin

09.08.2022 12:00 Muropaketin toimitus

Netflixistä löytyy myös pelejä, mutta ylivoimainen enemmistö tilaajista ei niihin käytä aikaansa.

Netflix tarjoaa nykyään tilaajilleen myös pelattavaa, ja yhtiö aikoo myös panostaa peleihin entistä enemmän tulevaisuudessa. Netflixin on kerrottu peräti tuplaavan palvelun pelitarjonnan vuoden loppuun mennessä, jolloin tarjolla pitäisi olla jo viitisenkymmentä peliä.

CNBC uutisoi kuitenkin tietoja, joista Netflixin päässä ollaan varmasti kiusallisen tietoisia. Tuoreen raportin mukaan vain murto-osa Netflixin tilaajista on peleistä kiinnostunut.

Apptopian arvion mukaan Netflixin 221 miljoonasta tilaajasta vain 1,7 miljoonaa pelaa palvelun pelejä päivittäin. Lukema on alle 0,8 prosenttia kaikista tilaajista, eli ei todellakaan mikään erinomainen tulos. Netflixin mobiilipelejä kerrotaan ladatun 23,3 miljoonaa kertaa maailmanlaajuisesti, mikä ei ole huikea lukema sekään.

Jää nähtäväksi, ovatko pelit tulleet jäädäkseen Netflixiin. Yhtiön julkisten kommenttien mukaan sen tavoitteena on kokeilla erilaisia strategioita pelitarjonnan kanssa, ja pohjimmiltaan tavoitteena on tietysti saada tilaajat säilyttämään tilauksensa hittijulkaisujen lomassa. Netflix on tänä vuonna menettänyt yli miljoona tilaajaa suuren profiilin julkaisuista huolimatta.

Muropaketin uusimmat