Netflixin seuraava pelisovitus yllättää: Dragon’s Dogma -roolipelistä tulossa anime-sarja

13.03.2019 11:00 | Muropaketin toimitus

Netflix on tuottamassa Dragon’s Dogma -peliin perustuvan anime-sarjan. Valinta on erikoinen verrattuna yhtiön aiempiin pelisovituksiin, sillä Dragon’s Dogma on huomattavasti pienempi julkaisu.

Netflix on parhaillaan tuottamassa The Witcheriin perustuvaa sarjaa, ja jo aiemmin yhtiö on julkaissut kaksi tuotantokautta klassikkosarja Castlevaniaan perustuvaa anime-sarjaa. Nämä ovat kuitenkin hyvin tunnettuja franchiseja, joiden pelimyynnit liikkuvat kymmenissä miljoonissa kappaleissa.

Toista on Netflixin tuorein kiinnitys, sillä streamausjätti on julkistanut tekevänsä seuraavaksi anime-sarjan Dragon’s Dogmasta. Jos et ole koskaan kuullutkaan siitä, ei mikään ihme. Dragon’s Dogma (2012) ja sen paranneltu versio Dragon’s Dogma: Dark Arisen (2017) ovat jääneet etenkin länsimaissa vähemmälle huomiolle, ja niitä on ilmeisesti myyty maailmanlaajuisestikin vain muutaman miljoonaa kappaletta.

Virallisen kuvauksen mukaan Dragon’s Dogma -anime perustuu Capcomin”maailmankuuluun toimintaroolipeliin”. Tarinassa seurataan miestä, joka lähtee kostamaan sydämensä varastaneelle lohikäärmeelle. Matkan varrella hän kohtaa ihmiskunnan seitsemää kuolemansyntiä edustavat demonit.

Tarkempaa tietoa Dragon’s Dogman anime-sovituksen ilmestymisestä ei vielä tarjota. Alkuperäinen peli kääntyi uusille alustoille pari vuotta sitten, ja se ilmestyy huhtikuussa myös Nintendo Switchille. Muropaketin arviossa käännös sai aikanaan kiitosta omaperäisyydestä, mutta kriitikkomme kertoi pelin kärsivän silti monista ongelmista.

Arvostelu: Nykykonsoleille päivitetty Dragon’s Dogma: Dark Arisen kärsii edelleen vuoden 2012 ongelmista