”Netflixin uusi elokuva on tehty nuorista tytöistä pitäville pedofiileille” – Näin suoratoistojätti kommentoi vakavia syytöksiä

13.09.2020 12:56 Muropaketin toimitus

Netflix potkaisi ampiaispesää julkaisemalla Cuties-elokuvasta julisteen, jossa nuoret lapsinäyttelijät poseerasivat monen mielestä epäsovinnaisesti. Suoratoistojätti pahoitteli asiaa pian, mutta tämä ei saanut vihaista väkijoukkoa leppymään: Netflixiä syytettiin lasten seksualisoinnista ja Cutiesia vaadittiin poistettavaksi kokonaan – ennen kuin kukaan oli elokuvaa nähnytkään.

Cutiesin vastainen nettiadressi keräsi yli 300 000 allekirjoitusta. Sen kannattajat vaativat elokuvan hyllyttämistä, koska ”Cuties seksualisoi 11-vuotiaan pedofiilien katsottavaksi”.

Nyt Netflix on julkaissut lausunnon, jolla yhtiö odotetusti kiistää kaikki esitetyt syytökset. Variety-lehden julkaiseman kannanoton mukaan ”Cuties on sosiaalinen kommentti nuorten lasten seksualisoimista vastaan”.

LUE MYÖS: Netflix pyytää anteeksi julkaisemaansa Cuties-elokuvan julistetta, joka seksualisoi lapsia

”Se on palkittu ja voimakas tarina niistä paineista, joita nuoret tytöt kohtaavat sosiaalisessa mediassa ja yhteiskunnassa laajemminkin kasvaessaan isoksi – kannustamme kaikkia, jotka näistä tärkeistä aiheista välittävät, katsomaan elokuvan.”

Lue koko lausunto täältä:

Netflix Defends ‘Cuties’ as ‘Social Commentary’ Against Sexualization of Young Children

Netflixissä julkaistulla videolla tappouhkauksiakin Cutiesin takia saanut ohjaaja Maïmouna Doucouré on selittänyt, miksi hän teki elokuvan.

LUE MYÖS: ”Sain useita tappouhkauksia”: Netflix mokasi pahasti ja syntipukiksi joutui ohjaaja, joka ei tiennyt asiasta mitään

Cuties löytyy Netflixin valikoimasta myös Suomessa.