Netflixin uutuudet joulukuussa: David Fincherin ja George Clooneyn uutuudet, Chadwick Bosemanin viimeiseksi jäänyt elokuva, scifiä ja tiedettä sekoittava sarja Vieraat planeetat…

29.11.2020 12:33 | Muropaketin toimitus

Joulukuussa Netflixissä julkaistaan perinteisten jouluelokuvien ja koko perheen sisällön lisäksi David Fincherin uusi elokuva Mank sekä George Clooney uutuuselokuva, missä hän itse toimii ohjaajana ja pääosan esittäjänä. Sarjapuolella tulossa on muun muassa mielenkiintoinen dokumenttiuutuus Vieraat planeetat.

Netflixin omaa tuotantoa olevat sarjat joulukuussa:

Private Lives, kausi 1 – 3. joulukuuta
Maailmassa missä kenenkään tiedot eivät ole enää yksityisiä, huijarit paljastavat hallituksen ja ahneen korporaation ajaman synkän valvontasuunnitelman. Korealainen jännityssarja.

Do Do Sol Sol La La Sol, kausi 1 – 3. joulukuuta
Pianisti menettää kaiken ja vajoaa rikkauksista ryysyihin, mutta tuikkivat tähtöset johdattavat hänet pikkukaupunkiin, missä hän löytää toivon, kodin ja rakkauden. Korealainen sarja.

Selena: The Series, kausi 1 – 4. joulukuuta
Ikoninen amerikanmeksikolainen esiintyjä Selena nousee kuuluisuuteen ja joutuu perheineen tekemään monia uhrauksia elinikäisten unelmien eteen.

Detention, kausi 1 – 5. joulukuuta
Piinattu opiskelija saa selville salaisuuksia syrjäisessä koulussaan. Samalla petos ja paranomaalit tapahtumat sekoittavat hänen elämäänsä.

Alice in Borderland, kausi 1 – 10. joulukuuta
Japanilaisessa sarjassa päämäärätön pelaaja ja hänen kaksi kaveriaan päätyvät rinnakkaistodellisuuden toiseen Tokioon, jossa he joutuvat kilpailemaan sadistisissa peleissä pysyäkseen hengissä.

Sotku sinun jälkeesi (El desorden que dejas), minisarja – 11. joulukuuta
Opettaja aloittaa työt lukiossa, mutta alkaa pelätä henkensä puolesta, kun muutaman viikon takainen hämärä kuolemantapaus nousee esille piinaamaan häntä. Espanjalainen sarja.

Start-Up, kausi 1 – 13. joulukuuta
Nuoret yrittäjät pyrkivät tekemään virtuaalisista unista totta, mutta joutuvat kamppailemaan Japanin tekniikkateollisuuden raa’assa maailmassa.

Tiny Pretty Things, kausi 1 – 14. joulukuuta
Eliittibalettikoulun tähtioppilas pahoinpidellään ja hänen seuraajansa astuu valheiden, petoksen ja armottoman kilpailun maailmaan.

How To Ruin Christmas: The Wedding, kausi 1 – 16. joulukuuta
Tuhlaajatytär Tumi menee jouluksi kotiin ja onnistuu pilaamaan siskonsa hääsuunnitelmat. Hänen on korjattava asiat ennen kuin on liian myöhäistä.

Sweet Home, kausi 1 – 18. joulukuuta
Villeiksi hirviöiksi muuttuneiden ihmisten hävittäessä paikkoja eräs ongelmainen teini ja hänen naapurinsa yrittävät pysytellä hengissä – ja kiinni ihmisyydestään. Korealainen jännityssarja.

Bridgerton, kausi 1 – 25. joulukuuta
Menestysromaanien inspiroimassa sarjassa seurataan vaikutusvaltaisen Bridgertonin perheen kahdeksaa keskenään erilaista sisarusta, jotka yrittävät etsiä rakkautta.

Equinox, kausi 1 – 30. joulukuuta
Bussillinen oppilaita katoaa vuonna 1999. Katoamista todistamassa ollut Astrid näkee parikymmentä vuotta myöhemmin miehen, jonka tunnistaa yhdeksi kadonneista ja alkaa tutkia asiaa. Tanskalainen jännityssarja.

Tulossa myös:

 • The Guest, kausi 1 – 1. joulukuuta
 • Big Mouth, kausi 4 – 4. joulukuuta
 • Kings of Joburg, kausi 1 – 5. joulukuuta
 • 100 Days My Prince, kausi 1 – 7. joulukuuta
 • Masameer Classics: Masameer, kausi 4 – 9. joulukuuta
 • Mr. Iglesias, osa 3 – 8. joulukuuta
 • Song Exploder, kausi 2 – 15. joulukuuta
 • Home for Christmas, kausi 2 – 18. joulukuuta
 • Best Leftovers Ever!, kausi 1 – 30. joulukuuta
 • Chilling Adventures of Sabrina, osa 4 – 31. joulukuuta
 • Gameboys, kausi 1 – 30. joulukuuta

Netflixin omaa tuotantoa olevat elokuvat joulukuussa:

Angelan joulutoive (Angela’s Christmas Wish) – 1. joulukuuta
Koko perheen animaatioelokuvassa Angelan isä on töissä kaukana Australiassa ja tytön tarmokkaana suunnitelmana ja hartaana toiveena on saada perhe ajoissa jouluksi kotiin.

Fierce – 2. joulukuuta
Lahjakas nuori laulaja osallistuu suosittuun kykykilpailuun ja syöksähtää sensaatioksi. Todellisuudessa hän kuitenkin tavoittelee tuomaristoon kuuluvan isänsä rakkautta.

Joulu on taas (Tudo Bem No Natal Que Vem) – 3. joulukuuta
Joulua inhoava perheenisä jää aikasilmukkaan, jossa on aina joulu, ja saa tärkeän opetuksen siitä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

Break – 3. joulukuuta
Vakavan loukkaantumisen jälkeen Lucie yrittää etsiä uutta suuntaa tanssijana. Hän kohtaa lahjakkaan breaktanssijan, joka painii omien epävarmuuksiensa kanssa.

Joulu ristitulessa (Wir Können Nicht Anders) – 4. joulukuuta
Mies estää murhan ja joutuu uhrin kanssa pakomatkalle. Murhanhimoisen joukon lisäksi häntä etsii myös hänen uusi naisystävänsä. Saksalainen komedia.

Leyla Everlasting – 4. joulukuuta
Sitkeä kotirouva, aviomies ja parisuhdeterapeutti sotkeutuvat myrkylliseen kolmiodraamaan ja muinaista kirjaa koskevan juonen koukeroihin. Turkkilainen musta komedia.

Mank – 4. joulukuuta
David Fincherin ohjaamassa elokuvassa 1930-luvun Hollywood nähdään uusin, terävin silmin alkoholisoituneen käsikirjoittajan, Herman J. Mankiewiczin, vinkkelistä hänen yrittäessään saada Citizen Kanen valmiiksi. Pääosaa esittää Gary Oldman.

Bombay Rose – 4. joulukuuta
Monenkirjavan ja vetovoimaisen kaupungin vilinässä kahden unelmoijan orastavaa rakkautta koettelevat velvollisuudet ja uskonnolliset erot.

Ruusujen saari (L’Incredibile storia dell’Isola Delle Rose) – 9. joulukuuta
Idealistinen insinööri rakentaa Italian rannikolle oman saaren, jonka hän julistaa itsenäiseksi. Temppu kiinnostaa koko maailmaa ja Italian hallitusta.

The Prom – 11. joulukuuta
The Prom kertoo Dee Dee Allenista (Meryl Streep) ja Barry Glickmanista (James Corden), jotka ovat newyorkilaisia näyttämötähtiä kriisitilanteessa: heidän uusi ja kallis Broadway-show’nsa floppasi pahasti ja pilasi heidän uransa. Samaan aikaan eräässä Indianan pikkukaupungissa lukiolaistyttö Emma Nolan (Jo Ellen Pellman ensimmäisessä isossa roolissaan) kokee hyvin erilaista sydänsurua, sillä lukion rehtorin (Keegan-Michael Key) tuesta huolimatta vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja (Kerry Washington) ei anna hänen osallistua päättäjäistanssiaisiin tyttöystävänsä Alyssan (Ariana DeBose) kanssa. Dee Dee ja Barry uskovat, että Emman auttaminen voisi kiillottaa heidän tahriintunutta imagoaan, joten he lähtevät tien päälle mukanaan kyyniset näyttelijät Angie (Nicole Kidman) ja Trent (Andrew Rannells), joiden urat kaipaavat myös uutta nostetta. Nelikon itsekeskeinen julkkisaktivismi karahtaa kuitenkin kiville ja heidän oma elämänsä heittää häränpyllyä, kun he yrittävät järjestää Emmalle illan, jota hän voisi juhlia omana itsenään.

Ryan Murphyn ohjaama The Prom on näyttävä ja sydämellinen elokuvasovitus Tony-ehdokkuuden saaneesta Broadway-musikaalista. Käsikirjoituksen ovat tehneet Bob Martin ja Chad Beguelin.

Kanvaasi (Canvas) – 11. joulukuuta
Riipivää menetystään sureva isoisä yrittää saada takaisin maalausintonsa ja löytää luomisen inspiraation uudelleen.

A California Christmas – 14. joulukuuta
Pelastaakseen elämäntapansa varakas hurmuri tekeytyy ahkeran maanomistajan apulaiseksi, jotta saisi tämän myymään sukunsa maat ennen joulua.

Ma Rainey’s Black Bottom – 18. joulukuuta
August Wilsonin näytelmään pohjautuvassa musikaalielokuvassa tunnelma kiristyy ja tunteet kuumenevat chicagolaisessa musiikkistudiossa vuonna 1927, kun tulinen ja peloton blueslaulaja Ma Rainey orkestereineen ryhtyy levyttämään. Pääosassa nähdään Viola Davis. Elokuva on aiemmin tänä vuonna menehtyneen Chadwick Bosemanin viimeiseksi jäänyt elokuva.

The Midnight Sky – 23. joulukuuta
Yksinäinen tutkija (George Clooney) yrittää tavoittaa kotiin palaavan astronauttimiehistön, jota odottaa maailmanlaajuinen katastrofi. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Felicity Jones, David Oyelowo, Kyle Chandler, Demián Bichir ja Tiffany Boone. Clooney toimii myös elokuvan ohjaajana.

Your Name Engraved Herein – 23. joulukuuta
Vuonna 1987 sotatilan päättyessä Taiwanissa kaksi miespuolista opiskelijaa rakastuu toisiinsa vastoin yhteiskunnan odotuksia.

Isoäidin viimeinen tahto (El testamento de la abuela) – 25. joulukuuta
Isoäidin häät -elokuvan jatko-osassa mummi päättää, että hänen on saatava asiansa järjestykseen, ja perhe kinastelee siitä, kuka perii mummin talon.

Cops and Robbers – 28. joulukuuta
Animaatio ja aktivismi yhdistyvät Ahmaud Arberyn toukokuussa 2020 tehdyn murhan vastineena syntyneessä lyhytanimaatiossa.

Joulukuun muut elokuvat:

 • Escape Plan: The Extractors – 1. joulukuuta
 • Holy Mess – 1. joulukuuta
 • The Legend of Secret Pass – 1. joulukuuta
 • Ni de coña – 1. joulukuuta
 • One Direction: This Is Us – 1. joulukuuta
 • LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet – 1. joulukuuta
 • U-Turn – 2. joulukuuta
 • The 2nd – 3. joulukuuta
 • The Secret: Dare to Dream – 3. joulukuuta
 • Between Maybes – 3. joulukuuta
 • Must Be… Love – 3. joulukuuta
 • Little – 6. joulukuuta
 • Andre and His Olive Tree – 8. joulukuuta
 • She’s the One – 10. joulukuuta
 • Mary, Queen of Scots – 16. joulukuuta
 • My Sassy Girl: 시즌1 – 20. joulukuuta
 • Rhys Nicholson Live At The Athenaeum – 20. joulukuuta
 • The Unthinkable – 20. joulukuuta
 • Isa Pa with Feelings – 25. joulukuuta
 • Fear – 31. joulukuuta
 • U-571 – 31. joulukuuta
 • Wimbledon – 31. joulukuuta
 • Barb Wire – 31. joulukuuta
 • Dracula Untold – 31. joulukuuta
 • Ouija – 31. joulukuuta

Joulukuun dokumentit:

Meille rakkaimmat jouluelokuvat (The Holiday Movies That Made Us), kausi 1 – 1. joulukuuta
Sisäpiirihaastattelut ja kurkistukset kulissien taakse avaavat tositarinoita ikimuistoisimpien jouluelokuvien taustalla.

Vieraat planeetat (Alien Worlds) – 2. joulukuuta
Faktaa ja fiktiota yhdistävässä sarjassa kuvitellaan, millaista elämä vierailla planeetoilla voisi olla, jos niihin sovellettaisiin maapallolla tuttuja elämän lakeja.

Emicida: AmarElo – It’s All For Yesterday (Emicida: AmarElo – É Tudo Para Ontem) – 8. joulukuuta
Räppärinä ja aktivistina tunnetun Emicidan konserttien välissä juhlistetaan Brasilian mustien rikasta kulttuuria.

Kirurgien aatelia (The Surgeon’s Cut), kausi 1 – 9. joulukuuta
Kirurgit ovat oman alansa filosofeja, tarinaniekkoja ja pioneereja. Neljä kollegaa keskustelee elämästään ja ammatistaan inspiroivassa dokumenttisarjassa.

Giving Voice – 11. joulukuuta
Kuusi kunnianhimoista näyttelijäopiskelijaa kilpailee arvostetusta paikasta August Wilson -monologikilpailussa. Jännittävä finaalikierros pidetään Broadwaylla.

Break It All: The History of Rock in Latin America, kausi 1 – 16. joulukuuta
Sarjassa tutustutaan haastattelujen ja arkistomateriaalin kautta latinalaisen Amerikan nuorisokulttuuriin ja rockin historiaan.

Anitta: Made In Honorio – 16. joulukuuta
Intiimissa dokumentissa brasilialainen poppari Anitta avautuu kuuluisuudesta, perheestä ja tiukasta työmoraalistaan.

Yorkshiren viiltäjä (The Ripper), minisarja – 16. joulukuuta
Ison-Britannian poliisi ei meinaa millään saada selvitettyä murhasarjaa eikä sen paremmin otettua kiinni Yorkshiren viiltäjänä 1970-luvun lopulla maailmankuuluksi tullutta tappajaa.

Joulukuun komediaspesiaalit:

 • Natalie Palamides: Nate – A One Man Show – 1. joulukuuta
 • Hazel Brugger: Tropical – 2. joulukuuta
 • Ari Eldjárn: Pardon My Icelandic – 2. joulukuuta
 • Vir Das: Outside In – The Lockdown Special – 16. joulukuuta
 • London Hughes: To Catch a D*ck – 22. joulukuuta

Lapset ja koko perhe sekä anime:

 • Chico Bon Bon and the Very Berry Holiday – 3. joulukuuta
 • Captain Underpants Mega Blissmas – 4. joulukuuta
 • Mighty Express: A Mighty Christmas – 5. joulukuuta
 • Super Monsters: Santa’s Super Monster Helpers – 8. joulukuuta
 • Spirit Riding Free: Ride Along Adventure – 8. joulukuuta
 • Ashley Garcia: Genius in Love: Christmas – 9. joulukuuta
 • The Big Show Show: Christmas – 9. joulukuuta
 • A Trash Truck Christmas – 11. joulukuuta
 • Hilda, kausi 2 – 14. joulukuuta
 • Rhyme Time Town Singalongs – 22. joulukuuta
 • Go! Go! Cory Carson, kausi 3 – 26. joulukuuta
 • Fast & Furious Spy Racers, kausi 3: Sahara – 26. joulukuuta
 • The Magic School Bus Rides Again In the Zone – 26. joulukuuta
 • Transformers: War For Cybertron Trilogy: Chapter 2: Earthrise – 30. joulukuuta

Tiedot perustuvat Netflixiltä saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.

 

Muropaketin uusimmat