Netflixin uudet sarjat ja leffat syyskuussa 2020: Jack Nicholsonin klassikkoelokuvan esiosasarja, huipputekijöiden uutuuselokuvia, Oscar-voittajan tähdittämä scifi-sarja..

30.08.2020 09:00 | Muropaketin toimitus

Syyskuussa Netflixissä julkaistaan muun muassa Hilary Swankin tähdittämä tieteissarja Away sekä Yksi lensi yli käenpesän -klassikkoelokuvan esiosaksi suunniteltu Ratched. Elokuvapuolella tulossa on esimerkiksi Charlie Kaufmanin kehuttu uutuus ja nimekkäiden näyttelijöiden täyttämä The Devil All the Time.

Netflixin omaa tuotantoa olevat sarjat syyskuussa:

Was it Love?, kausi 1 – 2. syyskuuta
Yksinhuoltajaäiti ei ole ollut treffeillä vuosikausiin, mutta kun neljä hyvin erilaista miestä ilmestyy hänen elämäänsä, hän löytää taas vähitellen rakkauden – ja itsensä. Korealainen sarja.

Young Wallander, kausi 1 – 3. syyskuuta
Poliisiopistosta vasta valmistunut Kurt Wallander (Adam Pålsson) joutuu raa’an rikoksen todistajaksi, ja hänet vedetään mukaan tapauksen tutkintaan komisario Hembergin (Richard Dillane) siipien suojassa.

Away, kausi 1 – 4. syyskuuta
Marsiin suuntautuvasta avaruusmatkasta kertova tarina kertoo rakkaudesta ja uhrautumisesta. Pääosassa nähdään kaksinkertainen Oscar-voittaja Hilary Swank.

The Home Edit: Ammattijärjestäjät (Get Organized with The Home Edit), kausi 1 – 9. syyskuuta
Ammattijärjestäjät Clea Shearer ja Joanna Teplin auttavat julkkikisia ja taviksia editoimaan, kategorisoimaan ja hallitsemaan tavarakaaostaan ja luovat näin huikeita asuintiloja.

The Duchess, kausi 1 – 11. syyskuuta
Yksinhuoltajaäiti Katherinella on kädet täynnä töiden, esiteinityttären ja poikaystävän kanssa. Kaiken lisäksi harkinnassa on lapsen hankkiminen eksän kanssa.

Close Enough, kausi 1 – 14. syyskuuta
Aikuisten animaatiosarjassa aviopari yrittää pitää päänsä kylmänä ja tyylinsä viileänä siirtyessään kaksikymppisten biletyksestä kolmekymppisten perhe-elämään.

Sing On! USA, kausi 1 – 16. syyskuuta
Tituss Burgessin isännöimä, kahdeksan jakson mittainen laulukilpailu on karaoken ystävän unelma. Kuusi laulajaa kisaa 60 000 dollarin palkinnosta koittamalla laulaa mahdollisimman hyvin nuotilleen.

The Last Word, kausi 1 – 17. syyskuuta
Saksalaissarjassa aviomiehensä kuoleman jälkeen uuden kipinän elämään saava nainen alkaa kirjoittaa ammatikseen muistopuheita.

Ratched, kausi 1 – 18. syyskuuta
American Horror Storyn tekijän uusi sarja valottaa ikonisimpiin elokuvapahiksiin kuuluvan, Yksi lensi yli käenpesän -elokuvasta tutun hoitaja Ratchedin alkuaikoja. Pääosassa nähdään Sarah Paulson.

Suuri amerikkalainen grillauskisa (American Barbecue Showdown), kausi 1 – 18. syyskuuta
Kahdeksan amerikkalaista grillausmestaria kisaa Suuressa amerikkalaisessa grillauskisassa.

The School Nurse Files, kausi 1 – 25. syyskuuta
Korealaisessa fantasiasarjassa tavalliselta vaikuttava kouluterveydenhoitaja pystyykin näkemään hirviöitä. Uudessa koulussa hän saa selville, että mystinen salaisuus uhkaa koulun opiskelijoita.

Sneakerheads, kausi 1 – 25. syyskuuta
Komediasarja, joka keskittyy tennarikeräilijöihin ja jälleenmyyjiin.

Country-Ish, kausi 1 – 25. syyskuuta
Country-laulaja Coffey Andersonia ja hänen hip-hop-tanssija-vaimoaan Criscillaa seuraava tosi-tv-sarja.

Tulossa myös:
The Gift, kausi 2 – 10. syyskuuta
Family Business, kausi 2 – 11. syyskuuta
Taco Chronicles, osa 2 – 15. syyskuuta
Criminal: UK, kausi 2 – 16. syyskuuta
Baby, kausi 3 – 16. syyskuuta
MeatEater, kausi 9 – 16. syyskuuta
Signs, kausi 2 – 16. syyskuuta
Jack Whitehall: Travels with My Father, kausi 4 – 22. syyskuuta
Good Place, kausi 3 – tulossa syyskuussa

Netflixin omat elokuvajulkaisut syyskuussa:

Ottelu (La Partita) – 1. syyskuuta
Rooman lähistöllä pelattavasta futismatsista tulee ratkaiseva hetki, kun joukkueen omistaja, valmentaja ja nuori pelaaja käyvät taistoon demoneitaan vastaan.

Friikit – Olet yksi meistä (Freaks – You’re One of Us) – 2. syyskuuta
Saksalaisessa supersankarielokuvassa baarikokki huomaa, että hänellä on supervoimia – eikä hän ole voimineen yksin. Ja saa tietää laajasta, synkästä salajuonesta.

Love, Guaranteed – 3. syyskuuta
Vilpitön asianajaja Susan (Rachael Leigh Cook) yrittää pelastaa pienen lakitoimistonsa ja ottaa hoitaakseen tuottoisan jutun Nickiltä (Damon Wayans Jr.). Nick on hurmaava uusi asiakas, joka haluaa haastaa oikeuteen treffisivuston, joka mainostaa takuuvarmaa rakkautta. Jutun kuumetessa alkaa kipinöidä myös Susanin ja Nickin välillä. Elokuvassa nähdään myös Heather Graham, ja sen on ohjannut Mark Steven Johnson.

I’m Thinking of Ending Things – 4. syyskuuta
Oscar-voittaja Charlie Kaufmanin (Tahraton mieli) elokuva perustuu Iain Reidin ylistettyyn romaaniin. Nuori nainen (Jessie Buckley) alkaa epäröidä suhdettaan, mutta matkaa silti uuden poikaystävänsä Jaken (Jesse Plemons) kanssa tämän perheen maatilalle. Lumimyrskyn takia hän jää tilalle loukkuun Jaken äidin (Toni Collette) ja isän (David Thewlis) kanssa ja alkaa kyseenalaistaa käsitystään poikaystävästään, itsestään ja koko maailmasta.

#Alive – 8. syyskuuta
Karmea virus leviää kaupungissa. Mies on yksi loukussa asunnossaan täydessä digitaalisessa eristyksessä ulkomaailmasta. Hän etsii epätoivoisesti apua ja ulospääsytietä. Korealainen kauhuelokuva.

Söpöläiset (Mignonnes) – 9. syyskuuta
11-vuotias Amy alkaa kapinoida konservatiivisen perheensä perinteitä vastaan lumouduttuaan vapaamielisen tanssiryhmän rytmeistä. Ranskalainen elokuva.

Niin paljon rakkautta (Corazón loco) – 9. syyskuuta
Fernando on perheenisä – ja yhtä omistautunut molemmille perheilleen. Sitten eräänä päivänä yksi väärä liike tuo perheen ryminällä yhteen. Argentiinalainen komedia.

The Babysitter: Killer Queen – 10. syyskuuta
Cole selvisi kaksi vuotta sitten saatanallisesta kultista, jota johti hänen lapsenvahtinsa Bee. Nyt edessä on uusi painajainen – lukio. Demonitkaan eivät ole kaikonneet, vaan tekevät elämästä yhtä helvettiä.

Isä haussa (Se busca papá) – 11. syyskuuta
Mitä tekee jännitystä hakeva esiteinityttö, kun äiti kieltää häntä osallistumasta BMX-kisaan? Palkkaa näyttelijän esittämään hyväksyvää isäänsä. Meksikolainen koko perheen elokuva.

Ensihoitaja (The Paramedic) – 16. syyskuuta
Ángel joutuu onnettomuuden takia pyörätuoliin ja päättää antaa samalla mitalla hänet pettäneille. Koston saa tuta erityisesti nainen, joka jätti hänet hädän hetkellä. Espanjalainen draamaelokuva.

The Devil All The Time – 16. syyskuuta
Ohion Knockemstiffissa ja sen lähistön takamailla hämärät hahmot – epäpyhä saarnaaja (Robert Pattinson), kajahtanut pariskunta (Jason Clarke ja Riley Keough) sekä kiero sheriffi (Sebastian Stan) – pyörivät nuoren Arvin Russellin (Tom Holland) ympärillä, kun hän taistelee itseään ja perhettään uhkaavia pahoja voimia vastaan. Ohjaaja Antonio Camposin The Devil All The Time tapahtuu toisen maailmansodan ja Vietnamin sodan välisenä aikana viettelevän kauhistuttavissa maisemissa, missä oikeamieliset asettuvat väärintekijöitä vastaan. Tarina perustuu Donald Ray Pollockin palkittuun romaaniin. Elokuvan sivurooleissa nähdään Bill Skarsgård, Mia Wasikowska, Harry Melling, Haley Bennett ja Pokey LaFarge.

Enola Holmes – 23. syyskuuta
Sherlock Holmesin teini-ikäinen sisko Enola (Stranger Thingsistä tuttu Millie Bobby Brown) lähtee etsimään yllättäen kadonnutta äitiään (Helena Bonham Carter) ja päätyy ylittämään älykkyydessään jopa legendaarisen veljensä. Sherlockin roolissa nähdään Henry Cavill ja Mycroft Holmesia esittää Sam Claflin.

Tulossa myös:

Curse of Chucky -1. syyskuuta
Robin Hood – 1. syyskuuta
Destruction Los Angeles – 1. syyskuuta
Hunter Killer – 1. syyskuuta
Against All Odds – 1. syyskuuta
Kill Me Three Times – 1. syyskuuta
It Takes Two – 1. syyskuuta
Doctor Sleep – 2. syyskuuta
Unbroken – 4. syyskuuta
The Thing (2011) – 4. syyskuuta
Last Vegas – 4. syyskuuta
Hard Target – 4. syyskuuta
Man of Tai Chi – 4. syyskuuta
Ride Along – 4. syyskuuta
Stretch – 4. syyskuuta
A Million Ways to Die in the West – 4. syyskuuta
The Theory of Everything – 4. syyskuuta
Bordello of Blood – 4. syyskuuta
The Kitchen – 6. syyskuuta
Boy Erased – 10. syyskuuta
Birds of Prey – 30. syyskuuta

Dokumentit:

Chef’s Table: BBQ, kausi 1 – 2. syyskuuta
Emmy-palkitussa sarjassa käyvät grillit kuumina, kun maineikkaat kokit ja grillimestarit USA:sta, Australiasta ja Meksikosta valmistavat mehukkaita herkkuja.

Pahat pohatat: Intia (Bad Boy Billionaires: India), kausi 1 – 2. syyskuuta
Tutkiva dokumenttisarja tarkastelee ahneutta, petoksia ja korruptiota, jotka synnyttivät – ja lopulta tuhosivat – surullisenkuuluisia intialaisia pohattoja.

Mustekala opettajana (My Octopus Teacher) – 7. syyskuuta
Elokuvantekijä saa epätavallisen ystävän tutustuessaan Etelä-Afrikan merilevämetsässä asuvaan mustekalaan, joka näyttää hänelle oman maailmansa salaisuuksia.

Valvontakapitalismin vaarat (The Social Dilemma) – 9. syyskuuta
Draaman ja dokumenttielokuvan yhdistelmä tutkii sosiaalisten verkostojen vaarallista vaikutusta ihmisiin. Teknologiaekspertit varoittavat omien luomustensa vaaroista.

La Línea: Shadow of Narco, minisarja – 9. syyskuuta
Espanjan rantakaupungista La Lineasta on tullut Euroopan huumesalakuljetuksen solmukohta, mutta paikalliset poliisiviranomaiset ovat päättäneet muuttaa tilanteen.

Hope Froze: Einzin toinen elämä (Hope Frozen: A Quest to Live Twice) – 15. syyskuuta
Thaimaalainen tutkija ja hänen perheensä päättävät syväjäädyttää syöpään kuolevan lapsensa. Dokumentti seuraa perheen matkaa.

Challenger: Viimeinen lento (Challenger: The Final Flight), minisarja – 16. syyskuuta
Dokumenttisarjassa insinöörit, viranomaiset ja miehistön perheenjäsenet muistelevat Challenger-sukkulan vuonna 1986 tekemää epäonnista lentoa.

Gims – Muusikon vuosi (GIMS: On the Record) – 17. syyskuuta
Intiimissä dokumentissa seurataan rapin supertähti Gimsiä, jonka vuosi 2019 huipentuu esiintymiseen Stade de France -stadionilla.

Laulu Latashalle (A Love Song for Latasha) – 21. syyskuuta
Latasha Harlins oli 15-vuotias, kun hänet tapettiin vuoden 1992 Los Angelesin levottomuuksissa. Dokumentti luotaa hänen elämäänsä ja unelmiansa.

Pelikirja (The Playbook), kausi 1 – 23. syyskuuta
Urheiludokumentissa kuuluisat valmentajat kertovat säännöistään matkalla maineeseen urheilumaailmassa.

Kokkishow (The Chef Show), osa 4 – 24. syyskuuta
Käsikirjoittaja-ohjaaja Jon Favreaun ja keittiömestari Roy Choin vetämä kokkishow jatkaa matkaansa makujen maailmassa.

A Perfect Crime, kausi 1 – 25. syyskuuta
Huhtikuussa 1991 Detlev Rohwedder salamurhattiin Dusseldorfissa. Hänen murhaajaansa ei ole edelleenkään tunnistettu.

Pikakuva: Äänestäminen (Whose Vote Counts, Explained), kausi 1 – 28. syyskuuta
Amerikkalaisessa dokumenttisarjassa selitetään amerikkalaisen äänestysprosessin toimintaa ja mahdollisuuksia äänestystuloksen peukalointiin.

American Murder: The Family Next Door – 30. syyskuuta
Vuonna 2018 34-vuotias Shanann Watts ja hänen kaksi nuorta tytärtään katosi Coloradon osavaltiossa. Dokumenttielokuvassa syvennytään heidän sydäntäsärkevän tapauksensa tutkimukseen.

Komediaspesiaalit:

Felipe Esparza: Bad Decisions – 1. syyskuuta
Afonso Padilha: Alma de Pobre – 3. syyskuuta
Michael McIntyre: Showman – 15. syyskuuta
Michelle Buteau: Welcome to Buteaupia – 29. syyskuuta

Lapset, koko perhe ja anime:

The Boss Baby: Get That Baby! – 1. syyskuuta
True: Friendship Day – 1. syyskuuta
Bookmarks: Celebrating Black Voices – 1. syyskuuta
Batman: Family Matters – 1. syyskuuta
Dudley Do-Right – 1. syyskuuta
Spirit Riding Free: Riding Academy, osa 2 – 4. syyskuuta
StarBeam, kausi 2 – 8. syyskuuta
Näin koulutat lohikäärmesi 3 – 10. syyskuuta
Julie and the Phantoms – 10. syyskuuta
The Idhun Chronicles – 10. syyskuuta
Izzy’s Koala World – 15. syyskuuta
Dragon’s Dogma – 17. syyskuuta
Jurassic World Camp Cretaceous – 18. syyskuuta
Chico Bon Bon: Monkey with a Tool Belt, kausi 3 – 22. syyskuuta
Mighty Express – 22. syyskuuta
Operasjon Mørkemann – 23. syyskuuta

Tiedot perustuvat Netflixiltä saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.