Netflixistä voi katsoa eilen 10 Oscar-ehdokkuutta saaneen elokuvan vaikka heti – Moni jätti viime syksynä väliin, vaikka kyseessä on mestariteos

16.03.2021 07:20 Muropaketin toimitus

Oscar-ehdokkaat paljastettiin eilen. Eniten ehdokkuuksia keräsi David Fincherin (Fight Club, Seven) ohjaama Mank, joka julkaistiin Netflixissä viime syksynä.

”Koe 1930-luvun ennennäkemätön Hollywood käsikirjoittaja, yhteiskuntakriitikko ja alkoholisti Herman J. Mankieviczin silmin, kun hän taistelee saattaakseen Orson Wellesille valmiiksi käsikirjoituksen elokuvasta, jonka koko maailma tulisi tuntemaan nimellä Citizen Kane.”

10 Oscar-ehdokkuutta saaneen Mankin on luonnehdittu olevan elokuva intohimoisille elokuvien harrastajille, ja sen huomasi myös vastaanotossa: vaikka Mank keräsi kriitikoilta kiitettävästi kehuja, ei se noussut syksyllä esimerkiksi Suomessa kertaakaan Netflixin katsotuimpien sisältöjen TOP 10 -listalle.

Muropaketin 4,5 tähden arviossa Mankista todettiin mm. näin:

”Mank on Fincheria leikkisimmillään, elokuva joka toimii todella monella tasolla. Suosittelen vain antautumaan upean ohjaajan, mahtavien näyttelijöiden ja kaikkien muiden leffan parissa intohimoisesti työskennelleiden taideteoksen vietäväksi. Mank on vuoden hienoimpia elokuvia.”

Lue koko arvio täältä:

Netflixissä nähtävä ja Gary Oldmanin tähdittämä Mank on David Fincherin omaperäisin elokuva

Oscar-ehdokkaat löytyvät täältä:

Vuoden 2021 Oscar-ehdokkaat julkistettiin – Katso koko lista ehdokkaista