Uusimmat

Nicolas Cage paljasti lempielokuvansa omasta laajasta tuotannostaan

Kuva: © NEON / Cinema Mondo

11.07.2024 11:50 Muropaketin toimitus

Longlegs-kauhuelokuvasta kehuja keräävä Nicolas Cage nimesi oman lempparinsa yli 120 leffansa joukosta.

Nicolas Cage kertaa The New Yorkin pitkässä jutussa uraansa ja promoaa Yhdysvalloissa huomenna ensi-iltansa saavaa ylistettyä Longlegs-kauhuelokuvaa. Yli 120 elokuvassa urallaan esiintynyt Cage nimeää myös lempielokuvansa todella laajasta filmografiastaan.

Ykkössijalle pääsee vuoden 2021 mestarillinen Pig-elokuva, jonka ohjaaja Michael Sarnoskin mainio Hiljainen paikka: Päivä yksi -esiosa sai ensi-iltansa viime viikolla. Cagen mukaan maailmaan empaattisin kostoelokuva Pig resonoi monien kovia kokeneiden katsojien kanssa.

Lue myös: Arvostelu Hiljainen paikka: Päivä yksi on yllättäen kauhuleffasarjan paras elokuva

”Pig on elokuva, josta jokainen katsoja voi saada jotain irti, koska kohtaamme kaikki jossain vaiheessa elämäämme tragedian. Kyse on vain siitä koska. Pig on myös elokuva, joka on minulle kuin folk-kappale. Se on hyvin hiljainen ja hellä elokuva. Aivan päinvastainen kuin mistä minut yleensä tunnetaan. Sekoilun ja hulluuden sijaan Pig antoi minulle mahdollisuuden tehdä jotain uutta. Leffa on kuin elokuvan muodon ottanut haiku tai meditaatio.”

Muropaketin arvostelussa Pig sai täydet viisi tähteä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Pig ei ole toimintapätkä tai kostoelokuva, vaan omalaatuisen koskettava draama ja kertomus menetyksestä. Se tutkii syvällisesti ihmisyyttä, yksinäisyyttä ja läheisen kuoleman käsittelyä.”

Arvostelu | Nicolas Cage tekee viiden tähden Pig-elokuvassa yhden uransa parhaista rooleista