Uusimmat

Nimmarijono kutsuu! Helsingin Sarjakuvafestivaalit tuo The Walking Deadin piirtäjän Suomeen

29.05.2018 08:40 Muropaketin toimitus

Helsingin Sarjakuvafestivaalit järjestetään Suvilahdessa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Jo nyt tapahtuman vieraista tiedetään hyvä joukko nimiä.

Helsingin sarjakuvafestivaalit juhlistaa vuonna 2018 italialaista sarjakuvaa, strippejä ja metallimusiikkia. Festivaalin virallisena taiteilijana toimii JP Ahonen, joka tunnetaan mm. Villimpi Pohjola-, Perkeros- ja Belzebubs-sarjakuvistaan.

Ahosen lisäksi Helsingin Sarjakuvafestivaalien lavalle nousevat Francesco Tullio Altan (Italia), Becky Cloonan (USA), Luke McGarry (Iso-Britannia) ja itse Charlie Adlard!

Kuten festivaalin sivuilla kerrotaan:

”Adlard on tehnyt useita eri sarjakuvia Marvelille, DC:lle ja 2000AD:lle. Hänen piirtämiinsä sarjoihin lukeutuu epäilemättä tunnetuimman, The Walking Deadin lisäksi Judge Dredd, X-Files, Mars Attacks ja The Establishment. Adlardin työ zombien parissa jatkuu The Walking Deadin piirtäjänä. Taiteellisen uransa rinnalla Adlard pyrkii myös levittämään yleistä innostusta sarjakuvaa kohtaan. Adlard nimitettiin Iso-Britannian sarjakuvalähettilääksi vuosille 2017–2019. Lähettilään rooliin kuuluu lisätä tietoutta sarjakuvien merkityksestä lukutaidon ja luovan tekemisen lisäämiseen.”

Charlie Adlard on piirtänyt The Walking Deadia lähes alusta asti. Ensimmäiset numerot käsikirjoittaja Robert Kirkman teki Tony Mooren kanssa, jonka Adlard kuitenkin nopeasti korvasi. Sen jälkeen putki on ollut katkeamaton – ja jatkuu edelleen.

Lisätietoa festivaalista ja muista vieraista on luvassa kesän aikana.