UUSIMMAT

No nyt ei mennyt ihan nappiin: ”Vuoden paras komedia” keräsi Suomessa vain 174 katsojaa

12.12.2018 08:00 | Muropaketin toimitus | 2

Aina ei laadulla pärjää – ja makuja on monia.

Muropaketin arvostelussa hehkutettiin viime viikolla Ihmeellisen Beverly Luff Linnin olevan ”vuoden 2018 paras ja ehdottomasti oudoin komedia”.

Elokuvasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Absurdi näyttelijätyö on elokuvan suola, johon suhtautuminen pitkälti ratkaisee sen, pitääkö elokuvasta vai ei. Omasta mielestäni tyylivalinta toimii samalla nerokkuudella kuin Todd Solondzin elokuvissa, ja näyttelijöiden ulosannissa on samanlaista tinkimättömyyttä, jota nähdään ehkäpä vain Aki Kaurismäen tuotannossa (tosin aivan eri tavalla). Roolitusta voikin vain ihailla, ja näyttelijöiksi on valikoitu todellista komediakermaa. Jemaine Clement on tietysti tuttu The Flight of the Conchordsista, Aubrey Plaza taas Puisto-osastosta, Craig Robinson The Officen USA-versiosta, ja sivuroolissaan loistava Matt Berrykin tunnetaan monesta komediasta, muun muassa kulttisarjasta Garth Marenghi’s Darkplace (joka muuten aivan jokaisen b-kauhun ystävän PITÄÄ nähdä).”

Tokihan tällaiselle oudolle mestariteokselle löytyy katsojia jopa Suomen kaltaisesta pienestä maasta? Keräsihän esimerkiksi jo mainitun Solondzin Happiness eli Onni vuosituhannen vaihteessa tuhansia ja taas tuhansia katsojia pyöriessään etenkin Helsingissä kuukausikaupalla.

No, ei ihan.

Suomen Elokuvasäätiön sivuilla kerrotaan Ihmeellisen Beverly Luff Linnin keränneen ensi-iltaviikonloppunaan vain 174 katsojaa.

Koko maassa.

Tällä tuloksella kummajaiskomedia ei onnistunut nousemaan edes katsotuimpien elokuvien TOP 20 -listalle.

Mikäli Night Visions -leffan haluaa siis nähdä valkokankaalta, kannattaa toimia pian. Tällaisilla yleisömäärillä Ihmeellinen Beverly Luff Linn katoaa ohjelmistosta harvinaisen vikkelään.

Keskustelu

Kertoo kyllä vain siitä, että on huono huumorintaju, jos tosta tykkää. Muutenkin huumori on hyvin maasidonnaista, joten parhaat komediat ovat järjestän kotimaisia. Tän vuoden elukuvista suosittelen ILOSIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA.

Muropaketin uusimmat