Nyt ei ole hyviä uutisia tarjolla – USA:n johtava korona-asiantuntija kertoi, milloin elokuvateatterit ovat taas turvallisia

13.09.2020 13:15 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain johtava korona-asiantuntija, immunologi Anthony Fauci on sitä mieltä, ettei rokote koronavirukseen ratkaise mitään välittömästi.

Vaikka elokuvateatterit ovat taas auki Suomessa koronaviruksesta huolimatta, on astuminen samaan suljettuun saliin muiden ihmisten kanssa aina jonkinasteinen riski.

Suomessa riski on toki pienempi kuin vaikkapa Yhdysvalloissa, jossa koronatilanne on paljon pahempi.

Nyt arvostettu korona-asiantuntija Anthony Fauci (ei kuvassa) on kertonut, milloin (USA:ssa) on taas turvallista mennä katsomaan elokuvia teattereihin: Faucin mukaana aikanaan valmistuva rokote koronavirukseen ei korjaa tilannetta viikoissa tai edes kuukausissa. Menee ainakin vuosi ennen kuin teattereita voi pitää taas turvallisena, uutisoi Screen Rant.

Mikäli koronarokote siis saadaan tuotantoon ja jakeluun loppuvuodesta 2020 (mitä Fauci pitää epätodennäköisenä), ovat elokuvateatterit tuttuun tapaan turvallisia paikkoja vasta loppuvuodesta 2021, jos vielä silloinkaan.

Hollywoodin suurista studioista Sony ilmoitti aikaisemmin tällä viikolla, ettei sillä ole aikomusta julkaista jättielokuvia ennen kuin teatterit toimivat taas täydellä höyryllä. Näin ollen Morbiuksen, Ghostbustersin ja Venom 2:n kaltaisia elokuvia saatetaan joutua odottamaan joko syksyyn 2021 tai jopa vuoteen 2022 asti.

Muropaketin uusimmat