UUSIMMAT

Nyt ei tarvitse torille lähteä! – Suomalaisesta videopelistä tehtiin aivan hirveä toimintaleffa, jonka Sub esittää tänään kello 21.00

04.11.2019 05:54 | Muropaketin toimitus

Remedy Entertainment julkaisi vuonna 2001 Max Payne -pelin, joka on nykyään kiitelty kulttiklassikko. Pelisarjan pohjalta vuonna 2008 tehty toimintatrilleri sen sijaan on täysin yhdentekevä tekele.

John Mooren ohjaama Max Payne on ”toimintaelokuva Max Payne -nimisestä poliisista, jolta tapetaan perhe. Mies lähtee kostamaan, ja koston kierteessä paljastuu terrorismin vastaisen sodan, lääketeollisuuden ja huumemafian vyyhti eli koko yhteiskunnan mädännäisyys ja rappio”.

Max Paynen nimiosaa esittää Mark Wahlberg. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Mila Kunis, Beau Bridges, Ludacris ja Chris O’Donnell.

Muropaketin tuoreessa artikkelisarjassa käydään läpi videopelileffojen virstanpylväitä. Tässä yhteydessä Max Paynesta todettiin mm. seuraavaa:

”Ulosanniltaan erittäin ailahteleva Wahlberg sai samana vuonna Razzie-ehdokkuudet sekä Max Paynesta että The Happeningista (2008), eikä mikään ihme. Wahlbergin kasvot näyttävät läpi elokuvan jähmettyneen yhteen ilmeeseen (kulmat kurtussa), paitsi lopussa, kun hän vetää suorituksensa överiksi sellaisella tavalla, joka tavoittelee Nicolas Cagen sekoilutaajuuksia. (Cage olisi muuten Max Paynen saappaissa paljon paremmin kotonaan.)”

Lue koko juttu täältä:

Videopelileffojen kalkkunat ja klassikot – osa 3/8: Max Payne on Mark Wahlbergin surkeimpia elokuvia – Poissa on kaikki hyvä Remedyn peliklassikosta

Sub esittää Max Paynen tänään kello 21.00 alkaen.

Muropaketin uusimmat