Nyt HBO Nordicissa: Daniel Craigin ja Harrison Fordin tehosteleffa, joka floppasi 10 vuotta sitten pahemman kerran

12.01.2021 08:36 | Muropaketin toimitus

Kahden Iron Man -elokuvan (2008, 2010) jälkeen ohjaaja Jon Favreau teki erilaisen sarjakuvaleffan, jonka pääosiin saatiin nimekkäät Daniel Craig ja Harrison Ford.

HBO Nordicissa on nyt julkaistu vuonna 2011 valmistunut Cowboys & Aliens, joka pohjautuu Scott Mitchell Rosenbergin kehnosti tunnettuun sarjakuvaan.

Western- ja scifi-genreä risteyttävän Cowboys & Aliensin tarina kuuluu seuraavasti:

Vuosi 1873. Arizona. Menneisyytensä unohtanut muukalainen (Craig) osuu kovaan Absolutionin aavikkokaupunkiin. Ainoa vinkki menneisyydestä on hänen ranteessaan oleva omituinen metallinen ranneke. Hän huomaa, että Absolutionin asukkaat eivät ota lämpimästi vastaan vieraita eikä kukaan liiku ulkona ilman rautanyrkkisen eversti Dolarhyde (Ford) käskyä. Kaupunki elää pelon vallassa.

Absolution on kuitenkin kokemaisillaan lähes käsittämätöntä pelkoa kun tuhoajat taivaalta hyökkäävät kolkkoon kaupunkiin. Henkeäsalpaavalla nopeudella alas syöksyvät ja sokaisevilla valoilla avuttomia yksitellen kaappaavat hirviöt ovat jotain mitä kaupunkilaiset eivät ole koskaan nähneet.

Nyt asukkaiden torjuma muukalainen onkin heidän ainoa toivonsa. Aseenheiluttaja alkaa hiljalleen muistaa kuka hän on ja missä hän on ollut ja tajuaa tietävänsä salaisuuden joka saattaa antaa kaupungille mahdollisuuden taistella ulkoavaruuden voimia vastaan. Vaikeasti käsiteltävän matkalaisen Ellan (Olivia Wilde) avulla hän kokoaa entisistä vihollisista – kaupunkilaisista, Dolarhydestä poikineen, lainsuojattomista ja apassisotureista – koostuvan porukan jossa jokainen on kuolemanvaarassa. Yhdistäen voimansa yhteistä vihollista vastaan he valmistautuvat eeppisen selviytymistaisteluun.

Iron Manien menestyksen jälkeen Cowboys & Aliens oli Jon Favreaun uralla selkeä pettymys. Noin 160 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla tehty elokuva keräsi teatterikierroksensa aikana hieman alle 175 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Universal Studios jäi siis pahasti pakkaselle, ja Cowboys & Aliens olikin yksi julkaisuvuotensa pahimmista ison budjettiluokan flopeista.

Muropaketin uusimmat