Nyt kun aikaa riittää: Katso vihdoinkin tämä Twin Peaks -video, joka romuttaa kaikki käsityksesi David Lynchin klassikkosarjasta

28.03.2020 20:21 | Muropaketin toimitus

Hehkutimme jo viime vuoden puolella YouTubessa julkaistua syväanalyysia David Lynchin Twin Peaks -tv-sarjasta. Nyt kun koronavirus on pakottanut ihmiset tylsistymään koteihinsa, muistutamme videosta uudelleen.

Siteeraamme nyt laiskuuttamme itseämme eli viime marraskuussa julkaisemaamme uutista:

YouTube-käyttäjä Twin Perfect on pohtinut aihetta hieman pidempään ja julkaisi vähän aikaa sitten niin syvällisen analyysin, ettei sen jälkeen tule ainakaan ihan heti mitään uutta mieleen. Kävelevän Twin Peaks -tietosanakirjan pohdinta on kuin väitöskirja videoesseen muodossa ja mittaa sillä on mielipuoliset neljä ja puoli tuntia.

Kuten Twin Perfect itsekin toistaa monta kertaa, niin Twin Peaks on parhaimmillaan mysteerinä ja hänen analyysinsä saattaa pilata pohdinnan ilon. Muropaketti on nyt katsonut videota noin puoliväliin ja täytyy tunnustaa, että Twin Perfectin teoriat ovat loistavia. Analyysissä ärsyttää oikeastaan vain hänen surkea David Lynch -imitaationsa, mutta siihenkin tottuu melko pian.

Sittemmin katsoimme Twin Perfectin videon kokonaan, ja voimme suositella sitä ainakin kaikille niille, jotka ovat katsoneet sarjan kaikki kolme kautta – kenties jopa useampaan otteeseen.

Ei asioiden selittämiseen tietenkään ihan 4,5 tuntia tarvittaisi, mutta sen voimme luvata, että jos jaksat videon kokonaan katsoa, et enää ikinä katso Twin Peaksia samalla tavalla kuin aikaisemmin.