Uusimmat

Nyt leikitään tulella! ”Naisten Ghostbustersin” ohjaaja haluaisi tehdä jatko-osan vihamyrskyn poikineelle flopille

30.04.2018 09:30 Muropaketin toimitus

Kesällä 2016 ensi-iltansa saanut naispuolisiin hahmoihin keskittynyt Ghostbusters-elokuva sai osakseen paljon nettivihaa, mutta vähän lipputuloja.

Ghostbustersin tuotantobudjetti oli 144 miljoonaa dollaria. Markkinointiin uponneet kymmenet miljoonat lisädollarit nostivat kokonaiskustannukset yli 200 miljoonan dollarin. Lipunmyyntiä kauhukomedialle kertyi kuitenkin vain 229,1 miljoonaa dollaria.

Toisin sanoen Ghostbusters floppasi pahemman kerran.

Melissa McCarthyn, Kristen Wiigin, Kate McKinnonin ja Leslie Jonesin elokuva kohtasi kovaa vastustusta jo tuotantonsa aikana, kun se joutui verkossa vihakampanjan uhriksi. Kohtalaisen pieni, mutta äänekäs ryhmä veti parhaansa mukaan elokuvaa lokaan ja pyrki hankaloittamaan sen menestystä lippuluukuilla. Epäselväksi on kuitenkin jäänyt, miten paljon trollaus varsinaisesti vaikutti Ghostbustersin menestykseen.

Ohjaaja Paul Feigillä paloi ennen ensi-iltaa hermo elokuvaan ja sen näyttelijöihin kohdistuneeseen kiusantekoon, mutta olisi nyt valmis toiseen kierrokseen.

”Meistä olisi mahtavaa tehdä toinen elokuva. Asia on ihan studiosta kiinni. Ghostbustersin tekeminen oli niin hauskaa”, Feig kertoi hiljattain Yahoo!:n haastattelussa.

Ghostbustersin floppaaminen ei ohjaajan mukaan ole ongelma, sillä yleisö on löytänyt sen vasta myöhemmin.

”Elokuva on löytänyt yleisönsä vasta näiden kahden vuoden jälkeen. Saan päivittäin yhteydenottoja sen faneilta ja naisilta, jotka ovat innoissaan nähdessään muita naisia tieteen parissa. Menen hautaan todella ylpeänä tästä elokuvasta ja siitä, mitä näyttelijämme sen kanssa tekivät”.