Nyt Netflixissä: Guillermo del Toron ja Trollhunter-ohjaajan kauhuleffa, joka pyöri Suomessa viime kesänä puolityhjille saleille

05.06.2020 09:09 | Muropaketin toimitus

Suomen Netflixin valikoimaan on lisätty Guillermo del Toron tuottama kauhutrilleri Scary Stories to Tell in the Dark.

Alvin Schwartzin kirjasarjaan pohjautuvan elokuvan ohjauksesta vastaa norjalainen André Øvredal, joka tunnetaan myös mainiosta Trollhunterista (Trolljegeren, 2010).

Suomessa Scary Stories to Tell in the Dark sai ensi-iltansa elokuussa 2019, ja jäi aika vähälle huomiolle: katsojia kertyi vain hieman päälle 20 000.

Elokuvan pääosissa nähdään Zoe Colletti, Michael Garza, Austin Abrams, Gabriel Rush ja Austin Zajur.

Juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

Mill Valleyn pikkukaupunki vaikuttaa aivan tavalliselta paikalta, mutta se kätkee sisäänsä synkän salaisuuden. Bellowsin perheen synkkä tarina varjostaa sen historiaa. Kylän laitamilla seisoo perheelle kuulunut, autioitunut kartano, jonka sisään teljettynä nuori Sarah Bellows tallensi muistikirjansa kansien väliin joukon riivatun mielensä tuottamia karmeita kertomuksia toinen toistaan kauheammista ihmiskohtaloista. Halloween-yönä joukko teinejä murtautuu autiotaloon ja löytää Sarahin kirjan. He huomaavat pian, että heidän omat nimensä löytyvät sen sivuilta. Kirjassa mainitut henkilöt kohtaavat tuskallisen kuoleman – ja tarinoilla vaikuttaa olevan taipumus käydä toteen. Onnistuvatko he pelastamaan henkensä selvittämällä Sarahin arvoituksen?

Muropaketin arviossa Scary Stories to Tell in the Darkia ei tyrmätty täysin, mutta minkäänlaista hehkutustakaan ei elokuva kerännyt:

Kirjasarjaan perustuva Scary Stories To Tell In The Dark -kauhuelokuva ei vesitä alkuperäisteosten tunnelmaa